Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасиха сгради и кошери от огъня

Снимка: Радио Шумен

Три сгради и 100 пчелни кошера са били спасени от пламъците в село Векилски вчера, съобщават от шуменската полиция.

По обяд е приет сигнал за пожар в навес на двор в селото. Към адреса е насочен противопожарен екип от Каолиново. На място огнеборците установили, че горят два сайванта и сухи треви в съседни имоти. На помощ е пристигнал втори екип от Нови пазар. Пожарът е ликвидиран с помощта на 18 тона вода. 

Унищожени са складови и спомагателни постройки на площ от около 140 кв. метра. Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проблеми в Новата поликлиника

Актуализиране на цените в микробиологичната лаборатория на ДКЦ-1 (Новата поликлиника) в Шумен и нова техника, поиска д-р Йорданка Йорданова. Това стана по време на работна среща на здравната комисия към Общинския съвет с представители на медицинското общинско заведение. „По време на пандемията от Covid-19 ние бяхме единствената лаборатория в Шумен без..

публикувано на 04.07.24 в 18:07

Спортни битки за празника

Служители на Областната дирекция на МВР - Шумен отбелязаха 145-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник 5 юли със спортни състезания. Турнир по футбол, теглене на въже, тенис на маса и турнир по стрелба са инициативите, организирани във връзка с празника.  Изключително оспорвани бяха футболните..

публикувано на 04.07.24 в 14:19

Проф. Добрев: Държавността ерозира

Проф. Добромир Добрев от днес не е областен управител на Шуменска област. Новината дойде от Министерския съвет снощи, а днес проф. Добрев благодари на екипа, с който е работил. „За себе си мога да кажа, че се отнесох сериозно към работата и съм доволен. Специални благодарности искам да изкажа на хората, които имаха доверие в мен и ме оставиха..

публикувано на 04.07.24 в 13:40

Закана за убийство

44-годишен мъж от село Осеновец бил задържан за закана за убийство към 40-годишна жена, с която живее на семейни начала.  Сигналът бил приет малко след 19:30 часа в дежурната част на областната дирекция. Изпратеният на място екип установил мъжа и го задържал в полицейския арест в Шумен.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 04.07.24 в 11:46

Двама пияни въртят волани

Двама водачи са установени да шофират след употреба на алкохол през последните 24 часа. Автомобилите и на двамата са иззети. Това съобщават от шуменската полиция. Първият водач, на 31 години, бил с "Пежо". Спрян бил за проверка около 23:40 часа на 3 юли в село Браничево. Не представил свидетелство за управление. Изяснено било, че е неправоспособен и..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Катастрофа взе жертва

73-годишен мъж е загинал при катастрофа в ранните следобедни часове вчера. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за произшествието е приет в 14:00 часа в дежурната част на областната дирекция. Съобщено било за преобърнат лек автомобил в канавка на пътя между селата Дойранци и Вълнари.  Към мястото на произшествието са насочени екип на..

публикувано на 04.07.24 в 10:55

Паркинг и алея до игрището

Започва вторият етап на благоустройството на пространството около игрището за мини футбол в Нови пазар. Вече са монтирани 100 пейки за публиката. Това съобщават от общинската администрация. Ще бъде изграден паркинг с 29 паркоместа, четири от които са предназначени за хора с увреждания. Предвидено е да се засадят дървета, както и да се направят улично..

публикувано на 04.07.24 в 09:29