Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6 сигнала проверяват в Антоновско

Снимка: Радио Шумен

Общинската избирателна комисия в Антоново проверява 6 сигнала за нарушения на изборния процес. Жалбите са основно за неправомерна агитация, каза за Радио Шумен председателят на ОИК Стела Маринова. сигналите се отнасят за селата Трескавец, Черни бряг, Семерци, Стеврек и Изворово. 

Към 11:00 часа в общината са гласували 1080 души от общо 5 074 избиратели. 40 са секциите в Антоновско, като една от тях е подвижна.

Четирима са кандидатите за кмет на община Антоново.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вдигат нов индустриален парк

Министерството на иновациите и растежа финансира с 26 млн. лв. „Индустриален парк ЛВЗ“ в Русе. Одобреният проект е безапелационен и е класиран на първо място по процедурата за развитие на индустриалните зони и паркове от Националния план за възстановяване и устойчивост. Изпълнението му ще бъде ключово за растежа на икономиката на региона,..

публикувано на 25.07.24 в 16:29

Гласуваха шоковите повишения

Основно с гласовете на общинските съветници от БСП, „Левицата“ и „Възраждане“ бяха приети по-високите цени за жителите на община Шумен, които ще използват административни услуги. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет. Повишен бе и наемът на концертни и спортни зали. Компромис бе направен в цената за използването на „Арена Шумен“..

публикувано на 25.07.24 в 15:58

Нов купол и кръстове за храма

Нов купол и два кръста бяха монтирани днес на православния храм „Света Параскева“ в каспичанското село Златна нива. Църковното обновление се случва със средства на бивши и настоящи жители, които милеят за селото, своята лепта са дали и общински съветници от Каспичан, както и фирми, каза кметът на селото Ивайло Пенев.  За около месец, след получена..

публикувано на 25.07.24 в 14:03

Четирима пострадаха при катастрофа

Катастрофа между два леки автомобила затвори частично пътя Разград - Търговище в района на село Манастирско.  Сигналът е получен около 12:15 часа на 25 юли. Челно са се ударили "Фолксваген Голф" с турска регистрация и "Хонда CRV" с търговищка регистрация. Зад волана на "Голф"-а е била 49-годишна жена от село Брестовене. В колата се возели..

публикувано на 25.07.24 в 13:27

Младеж преби майка си

19-годишен младеж от Кубрат е задържан за извършено домашно насилие, съобщават от полицията в Разград.  Около 22:00 часа на 24 юли на тел.112 е получен сигнал, че след скандал младежът е нанесъл удари по тялото на 38-годишната си майка.  По случая се води проверка за причиняване на телесна повреда по начин, особено мъчителен за пострадалата,..

публикувано на 25.07.24 в 13:05
Град Шумен

Намалиха тротоарното право

Месечна такса от 30 лева за разполагане на маса с четири стола в центъра на Шумен ще плащат собствениците на заведения. Предложението двойното намаление на налога дойде в писмо до общината от регионалната Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. В старата наредба за определяне на местните такси и цени досега бе заложена единствено дневна такса от 2 лв...

публикувано на 25.07.24 в 12:55

Помощи от Дулово

Над 150 жители на община Дулово са дарили дрехи и хранителни продукти за пострадалите от пожарите в село Воден. Това каза за Радио Шумен Сезен Сайън - организатор на благотворителната кампания.  Силистренци също са подкрепили акцията, в крайдунавския град са събрани 20 кашона с трайни хранителни продукти.  Микробусът с помощите ще тръгне утре..

публикувано на 25.07.24 в 12:37