Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение в 4 дуловски села

Пораженията в село Прохлада
Снимка: Бюлент Мустафа

В четири села в община Дулово е обявено бедствено положение. Това са Долец, Прохлада, Полковник Таслаково и Колобър, съобщи за Радио Шумен Юксел Исмаил, временно изпълняващ длъжността кмет на община Дулово. 

Най- сериозно след вчерашния ураганен вятър е положението в село Долец. Отнесени са покривите на близо 50 къщи от общо 90-100 имота. На места има и паднали стени.15 електрически стълба са повалени. В по- голямата част от селото все още няма ток. Снощи аварийни екипи на електроразпределителното дружество са успели да осигурят захранване в част от населеното място, включително и в изборната секция.  Жертви няма. Днес комисия описва щетите на терен.

В останалите три засегнати села има ток. В село Прохлада са паднали 4 електрически стълба, поражения по покриви на къщи, но щетите са по- дребни в сравнение с Долец. 

В Колобър се е срутил част от покрива на читалището, а в Полковник Таслаково е отнесен покривът на сградата на кметството. 

По публикацията работи: Ивелина Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мерки за безопасност в Разград

От Областната дирекция на МВР-Разград съобщават, че във връзка с футболната среща между ФК “Черно море” и ФК „Апоел“, която ще се проведе днес, на 1 август, от 20:30 часа на стадион “Хювефарма Арена”, предприема мерки за опазване на обществения ред по време на спортната проява. Влизането на стадиона ще се осъществява от входовете,..

публикувано на 01.08.24 в 09:35

Малешевската планина все още гори

Все още не са овладяни пожарите в планините Малешевска и Славянка. В помощ на гасенето от въздуха днес ще се включи хеликоптер, а утре - и два шведски самолета по задействания европейски механизъм за помощ при бедствия. Това съобщи директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов...

публикувано на 01.08.24 в 09:09

Започва строеж на физкултурен салон

Строителна площадка за изграждане на физкултурен салон в Средното училище „Св. Паисий Хилендарски“ ще бъде открита днес от 11:00 часа в Сливо поле. Създаването на физкултурния салон е по проект „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища“ и е на стойност близо 1 200 000 лева. Предвидени са съблекални за..

публикувано на 01.08.24 в 08:45

Планово без ток

Бюлетин за планови прекъсвания на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен Четвъртък, 01.08.2024 г.: Русе В периода  01.08.2024 - 02.08.2024 от 09:00 ч. до 15:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в с...

публикувано на 01.08.24 в 07:11

Слънчево в четвъртък

Днес ще e слънчево. Вятърът ще е слаб с променлива посока, но постепенно ще се ориентира от югоизточна четвърт и по крбайбрежието ще се подсили от бриз.  Преобладаващитe максимални температури ще са между 30° и 35°, по Черноморието 28°-31°.  За района на Шумен се очаква максималната температура да бъде 31°-32°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала,..

публикувано на 01.08.24 в 06:51

ВиК Шумен приключва ремонтите

Работата по включванията на част от новия довеждащ водопровод на Шумен към ВиК мрежата продължава, но вече е към финалната си фаза. Това каза главният инженер Антон Стефанов от ВиК Шумен. Очаква се до 18:00 - 19:00 часа тази вечер да приключат дейностите както по присъединяването, така и по планираните аварийни ремонти. Ако не възникнат..

публикувано на 31.07.24 в 16:48

Нов временен кмет на Омуртаг

Джунейт Йонузов е новият временно изпълняващ длъжността кмет на община Омуртаг. Това стана ясно на заседание на Общинския съвет в Омуртаг днес. До момента Йонузов изпълняваше задълженията на заместник-кмет, като демонстрира качества на ръководител и ангажимент към местната общност, посочват от общинската администрация. Според екипа, на новия..

публикувано на 31.07.24 в 16:34