Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановяват Лъвино

с. Лъвино
Снимка: Радио Шумен

Продължава възстановяването на исперихското село Лъвино, което сериозно пострада след бурята в събота. Най-спешно е да бъдат ремонтирани покривите и елекрическите стълбове, каза кметът Белгин Шукри. Вече са възстановени три покрива, паралелно се работи по още 13, каза кметът и припомни, че общо разрушените покриви в селото са 165. 

Ток има само в половината населено място. Екипи на електроразпределителното дружество работят по възстановяването на падналите повече от 30 електрически стълба, за да се възстанови електрозахранването в цялото село. 

С помощта на социални работници пострадалите вече са подали заявления за еднократна помощ. Очаква се от социалното министерство да бъде осигурена аварийна група, която месец - месец и половина да помага за възстановяването на селото. Вече са постъпили средства по разкритата нарочна дарителска сметка за Лъвино, съобщи Белгин Шукри и благодари за съпричастността на хората от цяла България и особено за всеотдайната работа на доброволците. 

Привечер се очаква в пострадалото село да пристигнат представители на Министерство на труда и социалната политика, както и добротворци от „Гората бг“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова яслена група в Шумен

Нова яслена група да бъде разкрита в ЦДГ “Братя Грим“ в кв. „Тракия“ в Шумен. Това гласуваха съветниците от Постоянната здравна комисия на Шуменския общински съвет. „Има желаещи, защото кварталът се разраства. Ще бъде осигурен и персонал.“, поясни директорът на детската градина Евгения Цветанова. Конфликтна точка на сесията на 28-ми юли..

публикувано на 23.07.24 в 16:59

Още 4 села на воден режим

25 са вече населените места в Шуменска област, които са на воден режим.  От 2 юли водоподаването в с. Сечище, община Нови пазар, е на всеки 48 часа, като се редуват високите и ниски части на селото на всеки два дни.  В община Хитрино селата Тимарево, Върбак и Каменяк са на воден режим от 9:00 ч. на 22 юли. Там водата тече през 24 часа,..

публикувано на 23.07.24 в 14:42

Дърва за ветерани

Актуализирана е капиталовата програма на община Тутракан. Това стана днес на редовното заседание на Общинския съвет.  Прието е решение за отпускане на еднократна финансова помощ на двама жители от с. Варненци и с. Нова Черна във връзка с възникнали пожари в техните домове.  И през тази година ще бъдат осигурени дърва за огрев на ветераните от..

публикувано на 23.07.24 в 14:16

Сътрудничество с Армения

Възможностите за развитие на сътрудничеството в сферата на културата и бизнеса бяха обсъдени между областния управител на Русе Драгомир Драганов и извънредния и пълномощен посланик на Армения в страната ни Негово Превъзходителство Армен Едигарян.  Драганов сподели, че възможностите за съвместна работа са много и те ще допринесат за развитието на..

публикувано на 23.07.24 в 13:36

Плувен басейн за силистренци

Договор за безвъзмездно отдаване на открития плувен басейн бе подписан между кмета на община Силистра Александър Сабанов и собственика на басейна Явор Георгиев. От договора става ясно, че Георгиев отдава безвъзмездно на община Силистра ползването на съоръжението в рамките на три сезона.  Кметът заяви готовността на администрацията да състави..

публикувано на 23.07.24 в 13:27

Временен паркинг в Силистра

Импровизиран паркинг е изграден на мястото на съборената сграда на Старата баня в центъра на Силистра, информира местното електронно издание Кворум. Сградата, известна също като Дом на красотата, беше собственост на общината и представляваше опасност за минувачите поради дългогодишно рушене. Покривът ѝ пропадаше, облицовката падаше, а храстите..

публикувано на 23.07.24 в 12:10

Блокада заради безводие

Жители на каолиновски села ще блокират в петък - 26 юли, за час главния път Шумен - Силистра в района на кръстовището на село Пристое. Това съобщиха за Радио Шумен организатори на протеста от населеното място.  Те недоволстват от това, че ВиК не спазва графика за режим на водата, който е въведен в началото на този месец в селата Тъкач, Наум и..

публикувано на 23.07.24 в 12:03