Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят проектант за кръговото

2
Снимка: ЕЦТП

Община Шумен търси компетентно мнение от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, за да отстрани проблемите на кръговото кръстовище до „Практикер”. 

Съобщението е публикувано на сайта на Камарата. Общината е информирана от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за констатираните след тяхна проверка нарушения. 

Препоръчва се да се възложи проучване и проектиране от правоспособен проектант. Заявилият желание проектант трябва да изпрати оферта за изпълнение в максимално кратък срок.

По публикацията работи: Здравка Русева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Учим, за да помагаме

Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“ ще се проведе днес и утре във Филиал Шумен към Медицинския университет – Варна. Заявки за участие са подали 20 отбора от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“.  Заедно със своите студенти ще присъстват и 38 преподаватели от висши училища в София, Плевен, Пловдив, Варна и Русе, както..

публикувано на 14.05.24 в 09:00
Град Шумен

Форум събира бизнес и партньори

Регионален бизнес форум ще се проведе в Шумен днес. Събитието е от 14:00 ч. в зала „Тича“ на хотел „Шумен“. Организатори са Българо-турската търговско-индустриална камара и нейни членове и партньори.  По време на форума ще бъдат представени възможностите за финансиране на бизнеса по европроекти, бизнес решения за развитие и за изграждане на..

публикувано на 14.05.24 в 08:54
Младежки дом - Шумен

Концерт за Мирал

Благотворителен концерт „Посланици на доброто“ ще се проведе от 18:30 ч. тази вечер в Общинския младежки дом в Шумен. Ще участва Представителният военен духов оркестър на Националния военен университет „Васил Левски“. Инициативата е на Факултета „Артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационни и информационни системи“ и на Община Шумен...

публикувано на 14.05.24 в 08:41

Безплатни медицински прегледи

Безплатни кардиологични прегледи се организират днес за жителите на Никола Козлево.  Консултациите ще се извършват от 9:00 ч. в кабинета на семейния лекар д-р Евгений Кара.  Прегледите ще се правят от кардиолог от шуменската кардиологична болница.

публикувано на 14.05.24 в 08:35

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика на съоръженията ще има днес (14 май) в Североизточна България. В Шумен от 8,30 ч. до 17 ч. без ток ще са абонати по улиците „Петко Българанов“, „Алеко Константинов“ и „Ален мак“. В Нови пазар подаване няма да има от 8 ч. до 17 ч. по улиците „Ангел Кънчев“, „Бузлуджа“, „Васил..

публикувано на 14.05.24 в 07:10

Слабо затопляне

4 градуса са измерени в 6 ч. тази сутрин в Шумен, атмосферното налягане е 992 хектопаскала, влажността на въздуха е 95%. 4 градуса е температурата и в Търговище, 7 градуса е в Разград и Силистра, 10 градуса е в Русе. Предимно слънчево ще е времето до обед в Североизточна България. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 14.05.24 в 06:14

100 знамена за Шумен

Приключи инициативата „Сто знамена за Шумен“ на КНСБ и на Сдружението „Солидарно общество“. Предстои среща с общинското ръководство на Шумен за предаването на повече от 200 трибагреника. Идеята е на 21-годишния Калоян Павлов след като забелязва, че на много от знаковите места на Шумен няма знамена. С реализацията се заемат Синдикалната..

публикувано на 13.05.24 в 15:02