Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кмет след клетвата в чужбина

Новоизбраният кмет на Община Силистра Александър Сабанов встъпи днес в длъжност на официална церемония пред Общинския съвет. Той  положи клетва и благодари за доверието, което са му гласували гражданите на крайдунавския град. Заяви, че ще работи за развитието на общината и подобряване качеството на живот на нейните жители.

Още в същия ден обаче, на Сабанов му се наложи да отпътува за чужбина по спешни лични причини. Той назначи за изпълняващ длъжността кмет на община Силистра инж. Тихомир Борачев. След завръщането си в Силистра Александър Сабанов ще даде пресконференция за местните и националните медии, където ще представи екипа, и ще отговори на всички зададени му въпроси.

Досегашният кмет на Община Силистра д-р Юлиян Найденов връчи на днешната церемония Почетната книга и Летописната книга на наследника си. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Силистра, бяха тържествено предадени и останалите символи на местната власт- ключ и церемониална огърлица.
По публикацията работи: Екип Радио Шумен


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Температурни рекорди

Температурен рекорд е отчетен днес в Шумен – този следобед в града са измерени 38,6 градуса  или с 1 градус повече от досегашната най-висока стойност за 17 юли, отчетена през 2007 година.  Температурни рекорди имаше и в още три областни центъра – в Русе са измерени 40,6 градуса при 38,5 през 2001 година, в Силистра – 38,2 градуса при 37,6 през 2007..

публикувано на 17.07.24 в 16:07

Гореща телефонна линия

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев МВР разкрива телефонна линия, на която могат да се подават сигнали за пожари.  Номерът – 02 901 1298, ще бъде на разположение денонощно, паралелно с единния телефон за спешни случаи 112 .  Сформираният от премиера Главчев оперативен щаб във връзка с пожарите също е мобилизиран, така че..

публикувано на 17.07.24 в 12:10

Още един депутат напусна ДПС

Хюсни Адем е поредният депутат, който напуска парламентарната група на ДПС, стана ясно в началото на днешното пленарно заседание на парламента, съобщава БНТ.  Хюсни Адем положи клетва като народен представител в края на юни на мястото на Филиз Хюсменова, чиито пълномощия бяха прекратени след подадена от нея оставка. Миналата седмица 17..

публикувано на 17.07.24 в 09:34

И днес спират камиони заради жегата

Заради високите температури и днес от 13:00 ч. до 21:00 ч. ще бъде ограничено движението за камиони над 20 тона по пътни участъци в 10 области в страната, сред които Шумен, Русе, Търговище, Разград и Силистра. В Русенско област забраната е в участъка от изхода на Русе в посока Разград, както и по пътя Русе - Велико Търново от изхода на Русе..

публикувано на 17.07.24 в 09:24

Адреси без ток

Ето къде ще бъде прекъснато електрозахранването днес заради ремонтни дейности и профилактика: В област Р азград О т 08:30 ч. до 16:30 ч. ток няма да има в част от село Просторно – улиците “Дунав“, „Чавдар войвода“, „Хаджи Димитър“, "Любен Каравелов", "Стефан Караджа" и "Искър" . В Русенско В интервала от 08:00 ч. до..

публикувано на 17.07.24 в 08:10

Опасно горещо време

Между 20 и 25 градуса бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 23 градуса, атмосферното налягане е 987 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 83%.  Днес ще преобладава слънчево време, следобед ще има временни увеличения на облачността, но валежи с гръмотевици са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 17.07.24 в 07:13

Новият Европарламент заседава

Европейският парламент се събира на първото си заседание, на което днес трябва да бъдат избрани негов председател, заместник-председатели и квестори. 720 евродепутати днес ще гласуват за кандидатурата на председателя на предишния ЕП Роберта Мецола, излъчена от Европейската народна партия, за половин мандат от две години и половина. На..

публикувано на 16.07.24 в 09:16