Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови камери бдят в парка

4
Снимка: Община Русе

Нова модерна техника за видеонаблюдение е монтирана в Парка на възрожденците в Русе. Денонощният контрол на района е осигурен с 16 нови видеокамери от висок клас. Шест детски площадки на територията на града също имат общо 12 устройства за видеонаблюдение, като на още 5 предстои монтирането на камери. 

Подменени са и 25 остарели камери по ул. „Александровска“ в района от пл. „Хан Кубрат“ (Цигуларчето) до Регионалния исторически музей. 

Техника за видеонаблюдение е поставена и в детските градини в с. Басарбово и в кв. "Долапите".    

Видеоустройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина, което ще повиши капацитета на системата за опазването на обектите и обществения ред и сигурност.  Системата за видеонаблюдение разполага вече с над 1150 камери, поставени на ключови обществени места


По публикацията работи: Ивелина Иванова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Награди за шампиони

Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе отбеляза своя патронен празник.  По време на тържествената церемония бяха наградени с плакети медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести в София. Ангел Русев, който завоюва своята четвърта шампионска титла, е бивш възпитаник на учебното заведение, а бронзовият медалист от престижния..

публикувано на 22.02.24 в 13:35

Стипендии за космически лагер

Община Русе и Центърът за творческо обучение ще предоставят две стипендии за участие в Международния космически лагер като партньори по програмата „Space Turkiye”.  Всяка стипендия покрива разходите по престоя, храненето и пътуването на децата и е в размер на 1270 щатски долара.  За стипендии могат да кандидатстват ученици на възраст между 11 и..

публикувано на 22.02.24 в 10:48

Ремонтират Доходното здание

Започнаха подготвителните дейности за ремонта на сградата на Доходното здание в Русе, съобщават от общината.  Предвижда се реставрация на покрива и главните фасади на корпуси „А“, „К“ и   „Л“, както и обновяване на техническите инсталации. Конструкцията на сградата е в добро състояние, но има увреждания по фасадата и в покривните покрития, които..

публикувано на 21.02.24 в 15:43

Вандали вилняха в Червен

Неизвестни са унищожили информационните табели на Средновековен град Червен, съобщават от Регионалния исторически музей в Русе.  Част от табелите са изтръгнати от местата им, други са с отлепени принтове, трети са заличени със спрей или надраскани с графити.  От музея припомнят, че през 2022 година по проект на стойност 10 000 лева са поставени 14..

публикувано на 21.02.24 в 11:16

146 години свобода

Русенци отбелязаха 146 години от освобождението на града от османска власт.  Венци и цветя  бяха поднесени на Пантеона на възрожденците. Свещеници отслужиха благодарствен молебен.  На място беше строен и почетен строй от 13-и гвардейски младежки отряд при Общинския младежки дом, а Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев изпълни празнични..

публикувано на 20.02.24 в 14:11

Ремонтират спортни салони

Община Русе спечели финансиране за изграждане и за ремонт на физкултурните салони на двете училища „Никола Обретенов“ и “Олимпи Панов“.  В Основното училище „Никола Обретенов" се предвижда физкултурният салон да бъде с топла връзка към сградата на училището и самостоятелен подход от двора. Ще има съблекални за учениците, санитарни възли, стая за..

публикувано на 20.02.24 в 08:35

Русе чества Освобождението си

Временно ще бъде затворен за автомобили общинският паркинг пред храм „Света Троица“ в Русе. Там от 10:30 часа ще се проведе възстановката, организирана от Национално дружество „Традиция“ по случай Освобождението на Русе. Паркингът през църквата ще бъде затворен от 9:00 до 11:00 часа днес. От 9:00 ч. в Катедрален храм „Света Троица“ Русенският..

публикувано на 20.02.24 в 08:25