Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възрастна жена загина в пламъците

Снимка: БНТ

86-годишна жена от каспичанското село Марково загина при пожар в дома си тази нощ, съобщиха от шуменската полиция.

Сигналът е получен около един час след полунощ. Огнеборците заварили силно развит пожар, който бил обхванал цялата къща.

В хода на оперативните действия в една от стаите е намерено изгоряло тяло на човек. По данни на обитател на имота, това било 86-годишна жена, която била трудно подвижна.  

Пожарът е погасен с помощта на 17 тона вода. Причина за възникване на пожара са хвърлени, незагасени фасове от цигари на пода.

Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Конкурс за директори

Конкурси за избор на директори на 13 училища в Шуменска област обяви началникът на РУО Шумен Кремена Маринова.  В Шумен се търсят директори за НУ „Илия Блъсков“, за ОУ „Димитър Благоев“ и за две професионални гимназии – по икономика и тази по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“. Обявен е конкурс за директор на..

публикувано на 18.07.24 в 14:11

Цветя за Левски

С тържествен ритуал в Шумен бяха отбелязани 187 години от рождението на Апостола и 146 години от Освобождението на града. Слово прочете началникът на Държавния архив – Шумен д-р Антония Панева, а деца от детско-юношеския театър „Бис“ към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ с ръководител Диана Колева представиха литературната композиция „Наша е..

публикувано на 18.07.24 в 13:07

Мъж задигна бус и удари две коли

58-годишен мъж от Шумен задигнал товарен автомобил, ударил две паркирани коли и избягал. Това съобщават от шуменската полиция. Между 22:30 и 01:15 часа на 17 юли неизвестен влязъл през незаключена врата на товарен автомобил "Пежо Боксер“, оставен на паркинг на ул. “Марица“ в града. Стартирал двигателя с ключ, който бил на таблото, потеглил и ударил..

публикувано на 18.07.24 в 11:43

Заловиха крадец за нула време

Извършител на грабеж бил установен за броени часове и задържан в полицейското управление в Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. В обедните часове вчера е получен сигнал, че неизвестен издърпал със сила от 69- годишна шуменка торбичка, в която имало мобилен телефон, портмоне с 80 лева и хранителни продукти. Извършителят избягал в неизвестна..

публикувано на 18.07.24 в 11:15

Сигнал за простреляна котка

Полицията провери сигнал за простреляна котка в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Жена е сигнализира за котка на ул. “Климент Охридски“ със следи от кръв, взела я в дома си и я изкъпала. Отново я изнесла на улицата, оставила я на тротоара, но котката умряла.  При аутопсията на животното е установено, че смъртта е настъпила от..

публикувано на 18.07.24 в 11:07

Нов общински път

Пътят от град Каспичан до село Могила ще бъде ремонтиран. Община Каспичан ще получи финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а споразумението вече е подписано от кмета Златин Ценков.  Общинският път свързва Каспичан със селата Каспичан и Могила. Участъкът, който трябва да бъде ремонтиран..

публикувано на 18.07.24 в 09:24

Кампания на "Медика" в Шумен

Кампанията „С отговорност към горещините“ на лечебните заведения „Медика“ днес ще бъде в Шумен и Търговище.  Кардиолози и съдови хирурзи ще консултират безплатно желаещите как да предпазят сърдечно-съдовата си система от опасните последствия на високите температури. Минувачите ще получат безплатно и бутилка минерална вода. В Шумен мобилният..

публикувано на 18.07.24 в 08:21