Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три пъти спират движението

Снимка: Радио Шумен

Поради възстановяване на проводници високо напрежение над АМ "Хемус" се налага поетапно затваряне на участъка от Шумен до Каспичан. Това съобщават от шуменската полиция.

Екипи на пътна полиция ще регулират движението и ще пренасочват водачите към стария път за Варна. По искане на електросистемния оператор движението ще се спира три пъти днес за около 30 минути.

Очаква се дейностите да приключат до 17:00 часa. От полицията апелират към водачите да спазват указанията на пътните полицаи и да не предприемат рискови маневри. 
Затварянето на участъка се прави с цел обезопасяване на преминаващите автомобили по АМ "Хемус", докато текат възстановителните дейности.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

МВР: Пазете се от измами

Началникът на РУ - Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов се срещна с жителите на село Сечище днес. Зачестилите опити за телефонни измами беше основаната дискутирана тема с местните.

публикувано на 25.09.24 в 13:07

Почистват около Безистена

Започна почистването на района около най-стария архитектурно-исторически паметник в Шумен – Безистена. Дейностите се извършват от екипи на двете общински предприятия „Чистота“ и „Строителство и благоустройство“.  До този момент са извозени четири самосвала с наноси и отпадъци, като общото количество е почти 49 тона.  Почистването на Безистена..

публикувано на 25.09.24 в 11:08

Двама пияни въртят волани

Двама водачи са установени да шофират след употреба на алкохол. Това съобщават от шуменската полиция. Първият случай става около 15:00 часа вчера във Върбица. За проверка бил спрян водач на лек автомобил "Опел Зафира“. Зад волана бил 68-годишен местен жител. Лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, отчетени са 2,05 промила. Задържан бил за срок до 24..

публикувано на 25.09.24 в 11:02
СУ Сава Доброплодни - Шумен

Звезди на "Лудогорец" в училище

Звезди от ПФК „Лудогорец“ ще участват в официалното откриване на реновираните спортни площадки в шуменското СУ „Сава Доброплодни“. Това съобщиха от училището. Събитието ще се състои на 27 септември – петък, от 12:00 ч. По този начин училищната общност ще отбележи и Европейския ден на спорта в училище. Новите спортни съоръжения включват..

публикувано на 25.09.24 в 08:58

Пазителите в медицината

Инициатива, насочена към кандидат-студенти и студенти, избрали медицинските специалности, организира Фондация „Гален Темелков“ в Шумен.  Новият им проект се казва „Пазителите в медицината“ и ще предложи всичко необходимо като информация по време на събитие тази събота в Младежката сфера в Шумен.  Основна цел на фондацията е професионалната..

публикувано на 25.09.24 в 08:43

Среща с Явор Цанев

Среща с ученици от СУ „Панайот Волов“ в Шумен ще има днес - 25 септември, писателят Явор Цанев. Той е поет, автор на два детски романа и издател на списание „Дракус“ за фантастика, фентъзи, хорър и крими.  Втората книжка на списанието за тази година излезе преди дни с текстовете на Богданче Ангелче Владимир Дворецко, Владислав Атанасов, Георги..

публикувано на 25.09.24 в 08:35

Ремонтираха ел. съоръжения

В няколко населени места в областите Шумен и Търговище е извършена рехабилитация на ел съоръжение за 260 000 лева, съобщиха от електроразпределителното дружество.  Работено е по мрежата ниско напрежение в шуменските села Лятно, Янково и Върбяне, в търговищкото село Здравец и кабелната мрежа средно напрежение към трафопост Преслав в Шумен. Основно е..

публикувано на 25.09.24 в 08:32