Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваканция в Ситово

Снимка: Pixabay

От днес се възстановяват учебните занятия в шест от седемте общини на Силистренска област.

Със заповед на кмета на Ситово днешният ден е обявен за неучебен.

До снощи 13 населени места бяха без електрозахранване, което се очаква днес да бъде възстановено окончателно.

Основно това са села от общините Алфатар и Кайнарджа.

"Щетите навсякъде са сериозни" - каза областният управител Минчо Йорданов след заседание на Кризисния щаб. Снеговалежът през уикенда създаде хаос около сервитутните зони на пътните артерии и мрежите на електроразпределителното дружество - каза още той. Основните проблеми идват от 110-киловолтов далекопровод в Дулово и паднали електрически стълбове.

Екипи работят непрекъснато на територията на цялата област. Отчетена е била добрата работа на Областната дирекция на МВР в Силистра предвид разположените навреме седем контролно-пропускателни пункта за ограничаване движението на автомобили. Така са били избегнати сериозни инциденти със закъсали моторни превозни средства и бедстващи хора.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дрогиран зад волана на камион

39-годишен мъж на товарен автомобил е шофирал след употреба на дрога. Това съобщават от силистренската полиция. На 29 февруари около обяд той е спрян от служители на силистренската полиция. С техническо средство е установена употребата на кокаин и амфетамин. Мъжът е дал кръвна проба.  Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 01.03.24 в 09:26

28 силистренци ще почерпят

28 души от община Силистра ще празнуват рождения си ден на 29 февруари, съобщиха от администрацията. Това са хора, родени във високосни години в периода от 1944 до 2012 година. Най-възрастният рожденик е мъж, който ще отбележи 80-годишния си юбилей, а най-младият – момче на 12 години. През последните 12 години в Силистра не са се раждали бебета..

публикувано на 29.02.24 в 09:30

Деца срещу агресията

Световният ден за борба срещу тормоза в училище, известен още като Ден на розовата фланелка, бе отбелязан днес в Тутракан. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организира флашмоб с участието на ученици от СУ "Йордан Йовков" и СУ "Христо Ботев" пред сградата на общината. "Тормозът спира тук и..

публикувано на 28.02.24 в 13:54

Конкурс за рецитатори

Конкурс за рецитатори „С България в сърцето“ организира община Силистра. Той е посветен на националния празник 3 март и 146-тата годишнина от Освобождението на България.  И тази година конкурсът ще се проведе в два дни. На 29 февруари от 9:30 ч. е първата част за деца от детските градини. На 1 март от 09:30 ч. започва втората част за първа, втора и..

публикувано на 28.02.24 в 09:14

Дрогиран зад волана на камион

37-годишен е установен да управлява влекач „МАН“ с прикачено полуремарке след употреба на дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Той бил спрян за проверка вчера сутринта в 09:30 часа в района на Фериботния комплекс край Силистра. С техническо средство било установено, че шофира след употреба на амфетамин.  Мъжът е задържан за срок до 24..

публикувано на 27.02.24 в 09:08

Мартенички с кауза

Мартенски щанд е подреден от днес пред Общинския съвет в Главиница. Експонатите са изработени от деца и ученици от детските и учебните заведения, както и от потребители на социални услуги в общинския център и селата Листец, Сокол и Малък Преславец.  Средствата от продажбата на мартеничките ще бъдат внесени в създадения в началото на този месец..

публикувано на 26.02.24 в 12:21

Юмруци в лицето

39-годишен е задържан в районното в Тутракан след агресивно поведение у дома си. Това съобщават от силистренската полиция. На 24 февруари около 00:30 часа мъжът нанесъл удари с юмруци по лицето и краката на 34-годишна жена, с която съжителствал.  Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 26.02.24 в 11:53