Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпределиха си комисиите

Снимка: Радио Шумен

„БСП за България” и ГЕРБ получиха по три председателски места в постоянните комисии към Общинския съвет в Шумен. С по едно председателско място останаха ДПС, „Кауза Шумен“, „Продължаваме промяната“ и местната коалиция ДБГ.

Съставът на постоянните комисии бе гласуван преди минути. Това стана след политически консултации на второто месечно заседание на новоизбраните съветници.

Иван Йонков (БСП) ще отговаря за комисията по бюджет и финанси. Председател на комисията по териториално развитие и селищно устройство е Галин Антонов (ГЕРБ). Комисията по икономическа политика ще председателства Сунай Съдък (ДПС). Светозар Начев (ГЕРБ) ще ръководи комисията по екология, селско стопанство и води. Правната комисия оглавява адвокат Пламен Петков („БСП за България“). За председател на просветната комисия бе избрана директорката на СУ „Сава Доброплодни“ Албена Неделчева (ГЕРБ). Венцислав Венков поема председателството на общинската комисия по култура. Негов заместник ще е хореографът Борис Иванов (ГЕРБ). Кардиологът д-р Валентин Петров („БСП за България“) ще отговаря за комисията по здравеопазване. Бившият областен управител Владимир Йолов (Кауза Шумен) поема постоянната комисия по европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствени организации. Треньорът на баскетболния отбор на Шумен Янко Янков (ПП) оглави комисията по младежки дейности и спорт.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три пожара в горите

Три пожара гасят горски и огнеборци на територията на Североизточното предприятие в момента. В Държавното ловно стопанство - Паламара огънят е тръгнал от ожъната и запалена нива, на която е имало останала слама. Пожарът е обхванал широколистна гора в землището на село Единаковци, община Хитрино. На терен са пожарникари, горски и хора от..

публикувано на 11.07.24 в 15:48
ВиК - Шумен

Заплашват с блокада ВиК - Шумен

Трима души от каолиновското село Тъкач в момента са пред ВиК - Шумен заради безводието в населеното място.  Те настояват за спешна среща с управителя на дружеството Иван Пушкаров. Искат уверение, че водният проблем ще се реши час по-скоро. Горещото време и увеличената консумация на вода е причината да не се спазва графикът за воден режим в селото...

публикувано на 11.07.24 в 14:40
Архив

ВКС върна делото срещу Кюркчиев

Върховният касационен съд върна делото за катастрофата на кръговото кръстовище на „Практикер“ в Шумен за ново разглеждане от друг състав на апелативната инстанция.  На 28 септември 2022 г. колата на Жечко Кюркчиев отне предимството на Светомира Накева в кръговото кръстовище и помете колата ѝ. В резултат на жестокия удар 22-годишната Светомира..

публикувано на 11.07.24 в 13:51

Дрогиран седна зад волана

Дрогиран водач е засечен на пътя тази нощ, съобщават от шуменската полиция. Около 2:30 часа на 11 юли екип на пътна полиция спрял за проверка близо до язовир „Дибич“ водач на лек автомобил "Дачия". Зад волана бил 34-годишен мъж от Варна. Движил се в посока към Шумен.  Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена..

публикувано на 11.07.24 в 11:15

Две коли в сблъсък

86-годишен мъж е пострадал при пътнотранспортно произшествие в сутрешните часове вчера. Това съобщават от шуменската полиция. Около 08:30 часа на ул. “Георги Димитров“ в село Мараш, близо до стопанския двор, 45-годишен водач на лек автомобил "Фолксваген" завивал наляво. Не пропуснал движещия се с предимство лек автомобил "Пежо 106“ и се ударили.  В..

публикувано на 11.07.24 в 11:03
Снимката е илюстративна

Областният управител призовава

За спазване на правилата за пожарна безопасност и отговорност призовава областният управител на Шуменска област Бейнур Ахмед. Заради продължаващото повишение на температурите и сухото време се увеличава опасността от възникване на пожари, се казва още в апела.  „Нека всички сме внимателни и с действията си да не създаваме..

публикувано на 11.07.24 в 10:50

Пръскат кестените в Шумен

Обработка на кестените срещу вредители ще бъде извършена на 15 срещу 16 юли от 22:00 до 06:00 часа, съобщават от община Шумен.  Дезинсекцията ще бъде направена срещу  кестенов хоботник при благоприятна метеорологична обстановка, липса на валежи и силен вятър. От общинската администрация предупреждават собствениците на пчелни семейства от Шумен и..

публикувано на 11.07.24 в 10:02