Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4600 лв. заплата на кмета

Община Силистра
Снимка: Община Силистра

Първо работно заседание на общинските съветници в Силистра имаше днес. Гласувани бяха докладни записки за заплатите на кмета на общината, на председателя на общинския съвет, на кметове на населени места. На някои от постоянните комисии не бяха определени председатели и заместници, но това ще бъде направено на следващата сесия.

Трудовите възнаграждения остават същите, каквито са били в последния мандат. Месечната заплата на новоизбрания общински кмет Александър Сабанов ще бъде 4600 лева, а председателят на Общинския съвет Димитър Трендафилов ще получава 90% от тази сума. Ще се гласува месечното възнаграждение на кметовете на Айдемир и Калипетрово да е 1995 лева, а на Брадвари, Иширково, Йорданово, Сребърна, Бабук, Ветрен, Смилец и Срацимир – 1640 лева.

Новосформираният Общински съвет в Силистра реши единодушно броят на заместник-председателите да бъде трима.

Съветниците избраха доц. Теменужка Богданова от групата на "БСП за България" и Стоян Узунов от ГЕРБ и Керанка Вълчева от МК "Алтернатива на гражданите".


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дрогиран зад волана на камион

39-годишен мъж на товарен автомобил е шофирал след употреба на дрога. Това съобщават от силистренската полиция. На 29 февруари около обяд той е спрян от служители на силистренската полиция. С техническо средство е установена употребата на кокаин и амфетамин. Мъжът е дал кръвна проба.  Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 01.03.24 в 09:26

28 силистренци ще почерпят

28 души от община Силистра ще празнуват рождения си ден на 29 февруари, съобщиха от администрацията. Това са хора, родени във високосни години в периода от 1944 до 2012 година. Най-възрастният рожденик е мъж, който ще отбележи 80-годишния си юбилей, а най-младият – момче на 12 години. През последните 12 години в Силистра не са се раждали бебета..

публикувано на 29.02.24 в 09:30

Деца срещу агресията

Световният ден за борба срещу тормоза в училище, известен още като Ден на розовата фланелка, бе отбелязан днес в Тутракан. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организира флашмоб с участието на ученици от СУ "Йордан Йовков" и СУ "Христо Ботев" пред сградата на общината. "Тормозът спира тук и..

публикувано на 28.02.24 в 13:54

Конкурс за рецитатори

Конкурс за рецитатори „С България в сърцето“ организира община Силистра. Той е посветен на националния празник 3 март и 146-тата годишнина от Освобождението на България.  И тази година конкурсът ще се проведе в два дни. На 29 февруари от 9:30 ч. е първата част за деца от детските градини. На 1 март от 09:30 ч. започва втората част за първа, втора и..

публикувано на 28.02.24 в 09:14

Дрогиран зад волана на камион

37-годишен е установен да управлява влекач „МАН“ с прикачено полуремарке след употреба на дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Той бил спрян за проверка вчера сутринта в 09:30 часа в района на Фериботния комплекс край Силистра. С техническо средство било установено, че шофира след употреба на амфетамин.  Мъжът е задържан за срок до 24..

публикувано на 27.02.24 в 09:08

Мартенички с кауза

Мартенски щанд е подреден от днес пред Общинския съвет в Главиница. Експонатите са изработени от деца и ученици от детските и учебните заведения, както и от потребители на социални услуги в общинския център и селата Листец, Сокол и Малък Преславец.  Средствата от продажбата на мартеничките ще бъдат внесени в създадения в началото на този месец..

публикувано на 26.02.24 в 12:21

Юмруци в лицето

39-годишен е задържан в районното в Тутракан след агресивно поведение у дома си. Това съобщават от силистренската полиция. На 24 февруари около 00:30 часа мъжът нанесъл удари с юмруци по лицето и краката на 34-годишна жена, с която съжителствал.  Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 26.02.24 в 11:53