Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загинал по време на лов

48-годишен мъж загина по време на организиран лов за диво прасе.

Около 13 часа на 2 декември в местността "Кованлъка" в землището на разградското село Мортагоново 53-годишен ловец прострелва по непредпазливост в гръдния кош друг ловец от дружинката. 

Потърпевшият е издъхнал на място, а смъртта е констатирана от екип на спешна помощ в Разград.  

Извършителят е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград са проведени огледи на местопроизшествието и множество разпити на свидетели. По случая е образувано следствено дело по чл.123, ал.1 от НК.

По публикацията работи: Полина Караджова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вдигат нов индустриален парк

Министерството на иновациите и растежа финансира с 26 млн. лв. „Индустриален парк ЛВЗ“ в Русе. Одобреният проект е безапелационен и е класиран на първо място по процедурата за развитие на индустриалните зони и паркове от Националния план за възстановяване и устойчивост. Изпълнението му ще бъде ключово за растежа на икономиката на региона,..

публикувано на 25.07.24 в 16:29

Гласуваха шоковите повишения

Основно с гласовете на общинските съветници от БСП, „Левицата“ и „Възраждане“ бяха приети по-високите цени за жителите на община Шумен, които ще използват административни услуги. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет. Повишен бе и наемът на концертни и спортни зали. Компромис бе направен в цената за използването на „Арена Шумен“..

публикувано на 25.07.24 в 15:58

Нов купол и кръстове за храма

Нов купол и два кръста бяха монтирани днес на православния храм „Света Параскева“ в каспичанското село Златна нива. Църковното обновление се случва със средства на бивши и настоящи жители, които милеят за селото, своята лепта са дали и общински съветници от Каспичан, както и фирми, каза кметът на селото Ивайло Пенев.  За около месец, след получена..

публикувано на 25.07.24 в 14:03

Четирима пострадаха при катастрофа

Катастрофа между два леки автомобила затвори частично пътя Разград - Търговище в района на село Манастирско.  Сигналът е получен около 12:15 часа на 25 юли. Челно са се ударили "Фолксваген Голф" с турска регистрация и "Хонда CRV" с търговищка регистрация. Зад волана на "Голф"-а е била 49-годишна жена от село Брестовене. В колата се возели..

публикувано на 25.07.24 в 13:27

Младеж преби майка си

19-годишен младеж от Кубрат е задържан за извършено домашно насилие, съобщават от полицията в Разград.  Около 22:00 часа на 24 юли на тел.112 е получен сигнал, че след скандал младежът е нанесъл удари по тялото на 38-годишната си майка.  По случая се води проверка за причиняване на телесна повреда по начин, особено мъчителен за пострадалата,..

публикувано на 25.07.24 в 13:05
Град Шумен

Намалиха тротоарното право

Месечна такса от 30 лева за разполагане на маса с четири стола в центъра на Шумен ще плащат собствениците на заведения. Предложението двойното намаление на налога дойде в писмо до общината от регионалната Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. В старата наредба за определяне на местните такси и цени досега бе заложена единствено дневна такса от 2 лв...

публикувано на 25.07.24 в 12:55

Помощи от Дулово

Над 150 жители на община Дулово са дарили дрехи и хранителни продукти за пострадалите от пожарите в село Воден. Това каза за Радио Шумен Сезен Сайън - организатор на благотворителната кампания.  Силистренци също са подкрепили акцията, в крайдунавския град са събрани 20 кашона с трайни хранителни продукти.  Микробусът с помощите ще тръгне утре..

публикувано на 25.07.24 в 12:37