Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загинал по време на лов

48-годишен мъж загина по време на организиран лов за диво прасе.

Около 13 часа на 2 декември в местността "Кованлъка" в землището на разградското село Мортагоново 53-годишен ловец прострелва по непредпазливост в гръдния кош друг ловец от дружинката. 

Потърпевшият е издъхнал на място, а смъртта е констатирана от екип на спешна помощ в Разград.  

Извършителят е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград са проведени огледи на местопроизшествието и множество разпити на свидетели. По случая е образувано следствено дело по чл.123, ал.1 от НК.

По публикацията работи: Полина Караджова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътен инцидент затруднява движението по "Хемус"

Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при км 369 на автомагистрала "Хемус", посока София, поради пътно-транспортно произшествие. Инцидетът е станал тази сутрин малко преди Нови пазар. Автомобил се е ударил в предпазната мантинела като е спрял върху нея. Част от мантинелата стърчи близо до изпреварващата лента. В момента се..

публикувано на 23.09.24 в 10:47

100-килограмов коч за най-добрия

Сали Салиев от спортен клуб по борба в Търговище спечели голямата награда от народните борби във Върбица.  Той и неговият спаринг партньор бяха избрани от организаторите на състезанието като най-атрактивни участници на алая да мерят сили на финала. Техничната игра на Салиев и неговата пъргавина му донесоха голямата награда от близо 100-килограмов..

публикувано на 23.09.24 в 07:37

Слънчев понеделник

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед по крайбрежието от изток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, за Шумен около 26°.  Вълнението на морето е 2-3 бала. Температурата на морската вода е около 23°. Прогнозата е на дежурния синоптик Симона Георгиева е от НИМХ-Варна.

публикувано на 23.09.24 в 07:12

Седмична прогноза за времето

В понеделник облачността ще е променлива, на места намаляваща и до слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста облачност. Вятърът от север-североизток ще е предимно слаб, следобед по Черноморието ще се преориентира от изток-североизток. Минималните температури ще са между 11° и 16°, а максималните слабо ще се повишат и ще са между 22° и 27°...

публикувано на 22.09.24 в 17:43

Вода за Костена река

Питейна вода за жителите на шуменското село Костена река, което от месец юли е без вода са осигурили от Областната организация в Шумен на Български червен кръст.  За това съобщи в профила си във Фейсбук Даниела Русева, зам.- кмет на община  Шумен.   Водата е превозена до селото, а доброволци са се организирали за раздаването и.  "Искрено..

публикувано на 22.09.24 в 17:36

Концерт „116 години Независимост“

Концерти и пресъздаване на жива картина бяха част от програмата, с която Шумен  отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България.  Симфониета – Шумен, Смесен хор „Проф. Венета Вичева“ и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ изнесоха съвместен концерт под мотото: „116 години Независимост“.  В 13:30 часа пред Военния клуб жители и..

публикувано на 22.09.24 в 14:08

Брунате и Комо отбелязват Независимостта

Италианските градове Брунате и Комо отбелязват годишнината от Независимостта на България с богата културна програма. Генералното консулство на България в Милано и Община Брунате са организатори на тържествата, които започнаха в навечерието на националния ни празник. Това съобщи директорът на археологически музей „Велики Преслав“ д-р Александър..

публикувано на 22.09.24 в 13:38