Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормална зимна обстановка

Снимка: БГНЕС

Пътните настилки са предимно сухи, по високите и усойни места – мокри и заледени, но обработени; движението в страната е при зимни условия, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Движението по магистрала „Хемус“ в Шуменска област в участъка от километър 350 до км 375 в посока София се осъществява в една лента. Причината е монтаж на мантинели и полагане на хоризонтална маркировка. Ограничението е обозначено със знаци

Котленският и Ришкият проход са отворени за движение, но тъй като Айтоският проход е затворен за камиони над 12 тона, те са пренасочени през Ришкия проход.

Движението по „Дунав мост“ при Русе  се осъществява в една лента заради ремонтни работи. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци. Движението се регулира от сигналисти.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето от 5 до 11 август

В понеделник ще има променлива облачност, по-значителна следобед, когато на отделни места ще превали. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб северен вятър. Минималните температури ще са между 17 и 22 градуса, максималните – от 26 до 31. И във вторник по-значителни временни увеличения на облачността ще има следобед, на места с..

публикувано на 04.08.24 в 15:13
Началник влак и ръководител движение

Днес е Денят на железничаря

Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първата неделя на август, припомнят от „Холдинг Български държавни железници“. Традицията за неговото честване датира от средата на миналия век. Изборът на деня, в който се отбелязва професионалният празник на железопътните работници в България, е свързан с историческия факт, че в началото на..

публикувано на 04.08.24 в 10:19

Църквата чества Св. седем отроци Ефески

На 4 август Православната църква почита паметта на Светите седем отроци Ефески. Те са живели по времето на гонението против християните при римския император Деций. Историята им е известна и привлича много туристи и поклонници в Ефес, по-точно – на няколко километра от руините на стария град, където се намират и останките на византийския храм, под..

публикувано на 04.08.24 в 08:53

Времето в неделя

Между 20 и 23 градуса са температурите в 6:00 ч. тази сутрин в Североизтока. В Разград термометърът е отбелязал 20 градуса, в Русе – 21, в Силистра – 23. В Шумен са измерени 22 градуса, астомосферното налягане е 983 хектопаскала, относителната влажност на въздуха е 54%. Сутринта ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива..

публикувано на 04.08.24 в 07:32

Светлинни ефекти украсяват мост на Кольо Фичето

Реставрираният мост на Кольо Фичето край Бяла ще посреща туристи със светлинно-визуални ефекти, а изграденият до съоръжението иновативен експо център ще потапя посетителите в света на възрожденския строител. Официалното откриване ще се състои на 23 август тази година. Дотогава ще сме напълно готови с оборудването на експо център "Уста Кольо..

публикувано на 03.08.24 в 15:14

Шуменка със златен медал

Шуменката Симона Христова се завърна със златен медал от IV Европейска олимпиада по информатика в Нидерландия. Десетокласничката от ППМГ „Нанчо Попович“ се отличи сред 194 девойки от 57 държави. „Мисля, че българският отбор се представи много добре“, каза за Радио Шумен Симона Христова. На състезанието в Нидерландия българският национален..

публикувано на 03.08.24 в 12:27

Чума по преживните животни

Областния управител на област Русе Драгомир Драганов свиква областната епизоотична комисия, поради риска от чума по дребните преживни животни. Постоянно действащата областна епизоотична комисия ще заседава този понеделник /5 август/. Комисията се събира заради влошената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция по отношението на..

публикувано на 03.08.24 в 08:56