Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа с двама ранени

Снимка: БНТ

Две момичета на 18 години пострадаха при катастрофа тази сутрин на пътя Русе - Силистра, след разклона за село Сребърна. 

Инцидентът е станал след като 32-годишен шофьор на лек автомобил с русенска регистрация е напуснал платното и се ударил в бетонна конструкция. Водачът не е пострадал, едното момиче е със счупена челюст, а другото със съмнение за фрактура на едната ръка. 

Движението на мястото на катастрофата се регулира от пътни полицаи. Предстои оглед от дежурна оперативна група.

По публикацията работи: Доротея Генчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на Дунав мост започва

През юли ще започне ремонтът на Дунав мост при Русе, като движението по съоръжението ще се извършва само в една лента в продължение на две години. Това стана ясно днес след среща между институциите, ангажирани с ремонта.  Общата стойност на дейностите е 44 милиона лева, осигурени от държавния бюджет.  Всички превозвачи и туристи,..

публикувано на 22.05.24 в 15:54

Престижна номинация за лекар

Номинация за наградата Тhe Spirit of Excellence получи началникът на отделението по нeрвни болести в УМБАЛ „Медика Русе“ д-р Росица Кръстева. Сертификатът ѝ за номинация беше връчен на церемония в Базел, Швейцария, по време на 10-тия Европейски конгрес по инсулт, който се проведе от 15 до 17 май.  Четиринайсет лекари и екипи от различни..

публикувано на 22.05.24 в 14:11

Симулация на Дунав

Симулация на сблъсък на два кораба и реакция при нефтен разлив по река Дунав се проведе тази сутрин в акваторията на Русе. Това е част от съвместното учение на институциите за аварийни действия "Дунав 2024".  Според сценария - на речен километър 496 по Дунав се сблъскват при разминаване единичен моторен кораб и моторен кораб, тласкащ..

публикувано на 22.05.24 в 12:38

Двама вилнеят в Спешното

Пореден случай на агресия срещу медици е имало във Ветово, област Русе, съобщава БНТ.  Двама мъже обиждали и ругали медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града. Мъжете отишли в спешния кабинет, където се оплакали, че ги е нападнал кон. Дежурният екип ги прегледал. След това пациентите поискали да бъдат транспортирани до болница, но..

публикувано на 22.05.24 в 11:59

"Сблъсък" на кораби по Дунав

Симулация на сблъсък на два кораба по река Дунав ще бъде направена от 10:00 ч. днес в акваторията на пристанищния терминал „Русе-запад“. Това ще е част от съвместно учение, организирано по разпореждане на областния управител Драгомир Драганов.  Целта е да се провери актуалността на Областния план за защита на бедствия в частта, свързана с опасност от..

публикувано на 22.05.24 в 09:01

Знамена и барабани в Русе

Община Русе е подготвила редица празнични събития по повод 24 май. Тържествените чествания ще започнат на 23 май, когато в 18:00 ч. в голямата зала на Доходното здание ще се проведе официалната церемония по награждаване на тазгодишните носители на Награда „Млад творец“ и Награда „Русе” в областите „Изкуство и култура“ и „Образование и наука“...

публикувано на 21.05.24 в 11:57
УМБАЛ

Безплатни гинекологични прегледи

Безплатни гинекологични прегледи и консултации ще се състоят в Университетската болница „Канев“ в Русе, съобщават от лечебното заведение. Прегледите ще бъдат на 27 май от 16:00 до 18:00 ч. в диагностично- консултативния кабинет на АГ комплекса. Кампанията се провежда вече втора година. По два пъти месечно различни експерти в областта преглеждат жени...

публикувано на 21.05.24 в 09:09