Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Начало на Световното първество по блиц

Девет кръга ще се играят днес в секцията за жени на Световното първенство по блиц в Самарканд, Узбекистан. В програмата за утре са включени 8 кръга. 4 са шахматистките от България, които ще участват на първенството. Бившата световна шампионка Антоанета Стефанова излиза на старта срещу Сумия Сваминатан. Българката ще бъде с белите фигури. Живеещата в Търговищко Нургюл Салимова ще има черните фигури срещу Мария Якимова. Надя Тончева с белите фигури ще се изправи срещу Гунай Мамадзада. В първия кръг Гергана Пейчева ще играе с черните фигури срещу актуалната световна шампионка на ксалическа контрола Дзю Уъндзюн. В секцията за жени са записани за участие 118 шахматистки.

В Оупън секцията има 11 кръга днес и 10 утре. В турнира по блиц при мъжете участва Иван Чепаринов. В първия кръг той ще срещне Тигран Хорутюнян. Българският гросмайстор ще има белите фигури. Началото на партиите е от 12 часа днес и от 11 часа утре. В секцията за мъже са записани 206 шахматисти.

Развоя на партиите може да проследите в youtube канала на ФИДЕ тук, както и на официалната страница на Световното първенство по ускорен шахмат и блиц тук. Временно класиране и разпределение на състезателите в отделните кръгове може да проследите тук.

Припомняме, че на Световното първенство по ускорен шахмат, което завърши вчера, живеещата Нургюл Салимова завърши четвърта, на половин точка от шампионката Анастасия Боднарюк.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейско първенство за трансплантирани

Огнян Ганчев е сред 11-те българи, които ще участват на започващия днес в Лисабон Европейски шампионат за трансплантирани. Шуменецът ще стартира в два вида спорт – бадминтон и плуване. На първенството на Стария континент ще има представители на 28 държави, те ще се състезават в 15 дисциплини. Първият подобен форум се провежда в Атина през 2000..

публикувано на 21.07.24 в 08:33

Летящ старт за „Дунав“

Футболистите на „Дунав“ започнаха новия сезон във Втора лига с убедителна победа. Тимът от Русе спечели гостуването си на „Спартак“ (Плевен) с 5:2.  На два пъти се разписа французинът Луи Паама, а по един гол отбелязаха Джан Хасан, Камен Хаджиев и друг французин – Джонатан Н’Сонде. Всички попадения за тима на Мартин Ковачев бяха реализирани през..

публикувано на 21.07.24 в 08:22
Лудогорец

Четвърта победа за Лудогорец

"Лудогорец" победи с 4:1 румънския "Университатя" в последната си контролна среща от лагера в Австрия. Головете за тима от Разград отбелязаха Кайо Видал, Рик Джонатан, Сон и Ивайло Чочев. Това беше четвърти успех от четири мача по време на предсезонната подготовка в централноевропейската страна за 13-кратните шампиони.  Днес (неделя, 30 юни) по обед..

публикувано на 30.06.24 в 08:34

Шуменските каратисти с 18 медала

18 медала завоюваха на Международния турнир за купа "Черно море" състезателите на Спортния клуб по карате "Киокушин" в Шумен.  Шуменските каратисти спечелиха 3 златни, 3 сребърни и 12 бронзови медала. Шампиони станаха: 1.Методи Василев при момчета 2016 г. в кат. до 30 кг. 2.Емилия Василева при момичета 2012 г. в кат. до 45 кг...

публикувано на 17.06.24 в 09:27

Турнир "Млади надежди" в Шумен

Третото издание на турнира по карате шинкиокушин за деца „Млади надежди” се проведе в зала "Младост" Шумен. Спортната надпревара бе в дисциплините ката и кумите В първата част на турнира бяха изиграни 33 срещи в дисциплината ката. Отборът на УСШ „Хан Крум” зае второ място. Победители са УСШ – Русе, а на трето място остана ОДК -  Пловдив..

публикувано на 09.06.24 в 20:29

Вицешампиони в изборния ден

Вицешампиони в отборното класиране от турнира по кикбокс “Свети Георги” в град Бяла, Русенско, са бойците от Спортен клуб „Шуменска крепост”. Възпитаниците на треньорите Галин Методиев и Християн Тотев заслужиха 12 медала. От тях 4 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.  Първенците от Шумен са Манол Методиев (в категория до 33 кг при момчетата на..

публикувано на 09.06.24 в 19:40

Награда от кмета

Младият русенски каратист Даниел Върбанов получи награда от кмета на общината Пенчо Милков за своя успех в Дебрецен, Унгария, където се състезава в категория до 70 кг в дисциплината „шобу санбон кумите“.    Милков посрещна европейския шампион до 21 г. от Спортен клуб „Икигай“ и неговия треньор Тодор Събев.  Възпитаникът на Спортното училище в..

публикувано на 07.06.24 в 08:41