Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планово без ток в четвъртък

Снимка: БГНЕС

Профилактика и ремонт на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за планови прекъсвания днес, 4 януари, на електрозахранването в населени места в областите Силистра, Търговище и Шумен. Това съобщават от електроразпределителното дружество в Североизтока и уточняват, че прекъсвания няма да има в областите Разград и Русе.

В различни части от Силистра спиране на тока планират от 08:30 ч. до 09:30 ч.

В Търговищка област от 09:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от с. Ковачевец, общ. Попово.

В Шуменска област от 08:30 ч. до 16:30 ч. планират спиране на захранването в района на Плиска.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират продажбата на развалени сокове

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи наличие на микотоксина патулин в сокове, произведени от оператора „Сантулита“ ЕООД, ЕИК 203555016. Потребителите, които вече са закупили смути „Ананас, алое и мента“, стъклена бутилка в разфасовка от 250 мл., с партида L16424 и срок на годност 14.12.2024 г., търговска марка „frudada®”..

публикувано на 10.05.24 в 06:17

Времето в петък остава облачно

Днес ще е облачно, главно над Югоизточна България с валежи от дъжд, които следобед постепенно ще спират.  Над Североизточна България облачността ще се разкъса и ще е променлива.  Ще духа предимно умерен североизточен вятър по крайбрежието с временни по-силни пориви.  Максимални температури между 15° и 20°, за Шумен около 17°.  Вълнение на морето 3-4..

публикувано на 10.05.24 в 06:13

Активни за укрепване на европейските ценности

В Деня на Европа ученици, студенти и преподаватели участваха в кръгла маса на тема „Нашата Европа“, която се проведе по инициатива на областния управител проф. Добромир Добрев. В дискусията се включиха председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и доц. Стефан Минков-преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Свои тези по..

публикувано на 09.05.24 в 14:02

Денят на Европа отбелязаха и в Силистра

Денят на Европа честваха и в Силистра днес. В тържеството участваха областният управител Илиян Великов и заместник областният управител Юксел Исмаил. Те поднесоха венец заедно с представители на община Силистра и Общинския съвет, Военното окръжие, Областните съвети на съюзите на офицерите и сержантите от запаса и резерва, както и на ветераните от..

публикувано на 09.05.24 в 13:45

Къде ще имунизират срещу коклюш

От днес стартира имунизационна кампания за препоръчителна ваксинация срещу коклюш на бременни с документиран период на бременността в 27-36 гестационна седмица. Тя е за цялата страна, като имунизациите са еднократни и доброволни. Имунизации срещу коклюш в Шумен ще се правят в кабинета на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) на ул."Калоян" 1, всеки..

публикувано на 09.05.24 в 12:14

Издигнаха знамето на ЕС

Знамето на Европейския съюз беше тържествено издигнато пред президентската институция на официална церемония по случай Деня на Европа.  Преди церемонията държавният глава прие почетния караул на Националната гвардейска част. Сред официалните гости на церемонията бяха вицепрезидента Илияна Йотова, служебният министър-председател Димитър Главчев,..

публикувано на 09.05.24 в 12:04

Имунизация срещу коклюш и на бременни

Безплатна и препоръчителна имунизация срещу коклюш на бременни жени започват от днес, 9 май, Регионалните здравни инспекции в Търговище и Шумен. Дейностите са в изпълнение на заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. Имунизацията срещу коклюш при бременни жени в 27-36 гестационна седмица е еднократна и се извършва с..

публикувано на 09.05.24 в 07:44