Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов против бойкот на австрийския бизнес

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

„Грешка е да се бойкотира австрийският бизнес в България“, това каза в Търговище лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира призива на Васил Велев, шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България за национален натиск към Австрия, която пречи на пътя ни към сухопътния Шенген. 

„Австрийският бизнес у нас работи активно за приемането ни в шенгенското пространство“, припомни Борисов. 

„Бих препоръчал на нашите организации незабавно да направят една кръгла маса и да поканят целия австрийски бизнес в България. И заедно да се обърнат към канцлера на Австрия, към тяхното политическо ръководство, че това е в ущърб и на двете държави“, обясни Борисов. 

Той добави, че пълноправното членство на България в Шенген ще е от полза и за двете държави. Бойкотът в рамките на европейското семейство е недопустима идея, каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По публикацията работи: Велмира Димитрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ивайло Шопски води листата на ВМРО в Шумен

Водач на листата на ВМРО – БНД за изборите на 9 юни в Шумен ще бъде известният общественик, журналист и пазител на българските традиции Ивайло Шопски, съобщават от партийната централа. Познат като създател на инициативата „Пътуващо читалище“ и на гражданското сдружение „Бащино огнище“, Ивайло Шопски е част от гражданската квота в патриотичната..

публикувано на 01.05.24 в 15:17

Отстраниха депутат

Депутатът от ПГ на "Продължаваме Промяната - Демократична България" Стоян Георгиев вече не е част от партията и всички ангажименти, които би поел от името на "Продължаваме промяната", няма да са легитимни. Това информират от централата на партията. От формацията на Кирил Петков и Асен Василев уточняват, че с решение на Изпълнителен съвет,..

публикувано на 01.05.24 в 15:03

Финали на ученически игри

Финалите на „Ученически игри 2024” по баскетбол, волейбол и футбол стартираха днес в Разград. Церемонията се проведе в спортната зала „Абритус”, където ще се играят срещите по баскетбол за 11-12 клас. В същата възрастова група са и финалите по волейбол, като мачовете ще са във физкултурния салон на Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф”. Срещите по..

публикувано на 01.05.24 в 12:38

Отворени музеи по празниците

Славейковото училище в Търговище ще работи по време на празничните дни.  Посетителите може да разгледат постоянните експозиции „От ревност за народното просвещение”, посветена на годишнината от построяването на Славейковото училище, а също и изложбите„Върбинка – изпратена от Бог“, „Нюйоркски митрополит Андрей, „Реликви на свободата“ и гостуващатата..

обновено на 01.05.24 в 10:00

Велика сряда е

За православните християни днес е Велика сряда - третият ден от Страстната седмица. На този ден църквата възпоменава предателството на Юда Искариотски, който предава Иисус Христос за 30 сребърника. Последната седмица на Великия пост църквата нарича Страстна седмица, защото тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния..

публикувано на 01.05.24 в 08:42

Честваме празника на труда

Днес отбелязваме Деня на труда и на международната работническа солидарност - 1 май. Чества се от 1890 г. - с резолюция, приета на учредителния конгрес на Втория интернационал в Париж. Денят бележи годишнина от началото на голяма стачна вълна в Съединените щати с искане за 8-часов работен ден, в която се включват над 340 хиляди души от..

публикувано на 01.05.24 в 08:39

Облачна сряда

Днес в ранните сутрешни часове все още на места ще превалява дъжд. През деня ще остане предимно облачно и следобед отново е възможно слабо да превали. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Минималните температури са между 8° и 13°.  Максималните слабо ще се повишат и ще са 15°-20°. За Шумен около 18°. Прогнозата е на дежурния синоптик..

публикувано на 01.05.24 в 07:19