Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължават срока за саниране

Снимка: Община Шумен

Удължава се срокът за кандидатстване по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд“, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Документите по процедурата за кандидатстване остават същите. За  етап 1 новите срокове предвиждат Сдруженията на собствениците да подадат необходимите документи в общините до 10 февруари 2024 г. Към основния пакет документи трябва да се приложи допълнително решение на общото събрание на етажната собственост. 

До края на работния ден на 29.02.2024 г. общините следва да подадат окомплектованите документи за всяка сграда в ИСУН. Съсобственици в блокове, които досега не са заявили желание за участие в програмата, също могат да го направят.


По публикацията работи: Доротея Генчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Дядо Драгой” откри празника в Драгоево

Първият ден от пролетните празници в Драгоево започна с фойерверки, поздравления от ръководството на общината и концертна програма на известния в района ансамбъл за автентичен фолклор „Дядо Драгой”. Най-голямото преславско село посрещна изпълнители на народни песни и танци от Шуменско, Търговищко, Силистренско. Ансамбъл „Мадара”, клубът за народи хора..

публикувано на 28.04.24 в 08:44

Спад в цените на продуктите

Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се понижи с 0,81 на сто до 2,217 пункта. Миналата седмица беше на ниво 2,235 пункта. Базовото ниво е от 2005 г. и е 1,000 пункта, Краставиците от внос  поевтиняват с 5,6 на сто до 2,20 лева за килограм, а  оранжерийните  - с..

публикувано на 28.04.24 в 08:34

Слънчева Цветница

Днес над по-голямата част от североизточна България ще преобладава слънчево време. Следобед, главно по Черноморието, облачността ще се увеличи, но валежи все още почти не се очакват. Ще духа слаб, до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 19° до 24°, за Шумен – около 21°. Атмосферно налягане 996 хПа –..

публикувано на 28.04.24 в 08:24
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов водач на БСП в Шумен

Варненецът Борислав Гуцанов е водачът на листата на БСП за предстоящите парламентарни избори на 9 юни в Шумен. Това стана ясно след като Националният съвет на БСП определи водачите на листата за 50-ия парламент. В Русе първи в листата е поставен шуменецът Иван Иванов. Водач на листата в Разград ще е коалиционният партньор от партия МИР Симеон..

публикувано на 27.04.24 в 15:05
Двойка домашни врабчета (Passer domesticus) - най-разпространеният в градовете вид от групата на пойните птици. За жалост през последните години популацията на врабчетата в градовете е силно намаляла.

Броим врабчетата

Кампанията на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) "Ние броим врабчетата" се провежда днес. Броенето ще  помогне да се установи числеността на тези градски птици, местата за живот, които предпочитат и кой вид врабчета преобладава у нас, казват от организацията. Врабчетата намаляват за последните 10 години и са с 30% по-малко, посочват..

публикувано на 27.04.24 в 08:29

Лазаровден е

Празнуваме Лазаровден, който винаги е в предпоследната събота преди Великден. Тази година празникът се пада на 27 април. По традиция на Лазаровден се откъсват зелени върбови клонки, които ще красят вратите на следващия ден — Връбница (Цветница). Лазаровден или Лазарница е християнски празник, кръстен на Свети Лазар. В Новия Завет Лазар e ученик..

публикувано на 27.04.24 в 08:19

Сменят областни управители

Служебното правителство освободи настоящите областни управители на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.  Новият областен управител на Силистренска област е Илиян Великов. Той е завършил Висшето техническо училище „Ангел Кънчев“ в Русе. Два пъти е заемал длъжността..

публикувано на 27.04.24 в 07:18