Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс „Любовта е…“

Снимка: Радио Шумен

За четвърта поредна година Общинският младежки дом в Шумен организира ученически конкурс за стихотворение и есе на тема „Любовта е …“. Целта на конкурса е да се провокира творческото мислене на младите хора, давайки им възможност да  изразят своите мисли и усещания, свързани с всеобхватното понятие любов.

Според регламента на конкурса, участниците в надпреварата за стихотворение и есе трябва да са във възрастовите групи V-VII клас и VIII-XII клас.

Крайният срок за изпращане на творбите е 29 февруари 2024 г.

Произведенията могат да се изпращат на e-mail: lubovtae2@abv.bg

или на адрес: Общински младежки дом, гр.Шумен, ул.“Съединение“ 105,тел. 0898 420 788


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново осветление в Каспичан

Близо 1 761 000 лева ще получи община Каспичан за въвеждане на енергийно ефективна система за външно изкуствено осветление. Това съобщават от администрацията.  Проектът включва общинския център, Плиска и селата Каспичан, Могила, Кюлевча и Марково.  Те са одобрени, след като е направено енергийно обследване на съществуващите системи за улично..

публикувано на 09.07.24 в 09:14

Обучават приемни семейства

Започна обучението на кандидатите за приемни родители в община Шумен, съобщиха от общинската администрация. В него участват четири одобрени семейства. В края ма месец май общината започна кампания под мотото „Прегърни ме“ с цел набиране на хора, които искат да станат приемни родители. Тя се реализира по проект на Агенцията за социално подпомагане по..

публикувано на 09.07.24 в 08:34
Росен Карадимов

Министерска визита в Североизтока

Изграждането на индустриален парк в Търговище е една от основните теми, които днес ще бъдат обсъждани на среща между служебния министър на иновациите и растежа Росен Карадимов и кмета на общината Дарин Димитров. На събирането от 13:00 часа ще присъстват и представители на местния бизнес.  По-рано, от 10:00 часа, Министерството на иновациите и растежа..

публикувано на 09.07.24 в 08:31

4000 подписа срещу депутат

Над 4000 членове и симпатизанти на Движението за права и свободи (ДПС) в Търговищка област се обявяват за сваляне доверието от народния представител Джейхан Ибрямов с подписка. Тя се явява в подкрепа на решение, взето от Областния съвет на ДПС - Търговище на 3 юли, с което организацията сне доверие от Ибрямов, съобщиха от структурата в Търговище с..

публикувано на 09.07.24 в 07:51

Отново рухна къщата паметник на културата

За ново срутване на къщата на ул. "Цар Освободител" 125 в Шумен съобщават от полицията. С ъздава се организация за затваряне на движението по участъка. По-късно стана ясно, че улицата е затворена за движение.  Обозначена е със знаци. Радио Шумен припомня, че на 6 юни късно вечерта се срути покривът на опасната къща - паметник на културата...

публикувано на 08.07.24 в 19:39

Отиде си кметът на Ясенково

Кметът на село Ясенково, община Венец, Насуф Недрет Якуб е починал внезапно. За това съобщават от общинската администрация на Венец в официалната си страница във Фейсбук. "Загубата ни е толкова голяма, че не може да бъде описана с думи. Насуф за кратко време успя да спечели сърцата на малки и големи. Като вдъхновяващ колега, човек с голямо сърце,..

публикувано на 08.07.24 в 16:41

Новият областен прие властта

Новият областен управител на област Шумен Бейнур Ахмед и заместникът му Диян Димитров се представиха официално пред медиите днес.  Ахмед обяви, че е член на ДПС, въпреки, че в последните години не се е занимавал активно с политическа дейност.  „Благодаря на Министерския съвет за гласуваното доверие. Надявам се с бъдещите си действия да удовлетворя това,..

публикувано на 08.07.24 в 16:09