Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево, но студено време

Снимка: БГНЕС

Между минус 9° и минус 4° градуса бяха температурите в 5:00 ч. тази сутрин в Североизточна България. В Шумен са измерени минус 7°, атмосферното налягане е 1002 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха 97%.

Днес ще преобладава слънчево време, по-значитена облачност ще има сутринта над Югоизточна България, а по Черноморието облачността ще е разкъсана. По поречието на Дунав отново ще е мъгливо, но следобед видимостта ще се подобри. Вятърът ще е слаб, а по-късно през деня ще се ориентира от южна четвърт. 

Сутринта ще е студено с минимални температури между минус 8° и минус 5°, за района на Шумен – минус 7°. 

Максималните температури в региона ще са положителни от 2° до 7° градуса, само в местата с по-трайна мъгла ще са по-ниски, за района на Шумен максималната температура ще е 4°.


По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трета празна папка

„Има такъв народ“ върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.  "Установихме, че нямаме особени различия с другите партии и бихме могли да вървим заедно, но политическата мъдрост в една партия не достигна", заяви председателят на парламентарната група на партията Тошко..

публикувано на 05.08.24 в 12:56

Връщат третия мандат

Неизпълнен трети мандат за съставяне на редовно правителство връща днес партия "Има такъв народ". Така президентът Румен Радев трябва да насрочи следващите предсрочни парламентарни избори.  От 9 юни досега три кръга от преговори не успяха да излъчат редовен кабинет. Конституцията предвижда, че след като и третият мандат се провали, президентът..

публикувано на 05.08.24 в 10:57

Ще се редуват слънце и облаци

Ще има променлива облачност, по- значителна следобяд, главно тогава на отделни места ще превали и прегърми.  Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от изток- североизток, който привечер ще се преориентира от изток- югоизток. Максималната температура ще е между 26 и 31 градуса, за Шумен около 28 градуса. Прогнозатта за времето е на Симона..

публикувано на 05.08.24 в 06:22

Адреси без ток

В Шуменска област от 09:00 ч. до 17:00 ч. няма да има ток в селата Страхилица и Калино. Възможни са смущения в селата Васил Друмево, Илия Р. Блъсково, Благово, Овчарово, Костена река, Кладенец и Друмево.  От 09:00 ч. до 11:00 ч. ще бъде прекъснато захранването в част от Шумен - фирмите в местността "Езерото", електрозахранени от ЕП "Дивдядово". От..

публикувано на 05.08.24 в 06:00

Времето от 5 до 11 август

В понеделник ще има променлива облачност, по-значителна следобед, когато на отделни места ще превали. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб северен вятър. Минималните температури ще са между 17 и 22 градуса, максималните – от 26 до 31. И във вторник по-значителни временни увеличения на облачността ще има следобед, на места с..

публикувано на 04.08.24 в 15:13
Началник влак и ръководител движение

Днес е Денят на железничаря

Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първата неделя на август, припомнят от „Холдинг Български държавни железници“. Традицията за неговото честване датира от средата на миналия век. Изборът на деня, в който се отбелязва професионалният празник на железопътните работници в България, е свързан с историческия факт, че в началото на..

публикувано на 04.08.24 в 10:19

Църквата чества Св. седем отроци Ефески

На 4 август Православната църква почита паметта на Светите седем отроци Ефески. Те са живели по времето на гонението против християните при римския император Деций. Историята им е известна и привлича много туристи и поклонници в Ефес, по-точно – на няколко километра от руините на стария град, където се намират и останките на византийския храм, под..

публикувано на 04.08.24 в 08:53