Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приеха бюджета на Търговище

Община Търговище
Снимка: Община Търговище
Общинският съвет прие бюджета на община Търговище за 2024 г. с 27 гласа "за", 0 "против" и 3 "въздържал се".

98,5 млн. лв. е макрорамката на бюджета. От тях над 17 млн. лв. са заделени за капиталови разходи за ремонти и благоустрояване.

За текущи ремонти и благоустройство в населените места са определени 70 000 лв. Други 80 000 лв. са заделени за финансово подпомагане на дейността на спортните клубове. 55 000 лв. са заложени за покриване на разходите за консумативи на наемателите на общински спортни бази.

С близо 71 000 лв. ще бъде дофинансиран Регионалният исторически музей.

50 000 лв. са определени за финансиране на Програма "Култура +". На конкурсен принцип по нея ще се подпомагат финансово творци и творчески състави при реализацията на културни прояви и инициативи в общината. Ще се подкрепят и автори на литературни произведения.

Драматичният и кукленият театри ще получат по 30 000 лв. за сценична дейност.

35 000 лв. са заделени за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, а 30 000 лв. са за стипендии за деца с изявени дарби.



По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бой пред заведение

Двама мъже се биха пред заведение в с. Камбурово, община Омуртаг, съобщават от търговищката полиция. Двамата били от селото - на 45 и на 38 години. Между тях възникнал скандал. По-възрастният ударил съселянина си и му е избил зъб.  По случая е образувано досъдебно производство

публикувано на 26.09.24 в 14:05

Бившият кмет на Омуртаг пак под домашен арест

Апелативният съд във Варна отмени наложената от Окръжен съд - Търговище мярка "парична гаранция" на бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов и потвърди оставането му под домашен арест, съобщиха от Окръжния съд в Търговище. Бившият кмет на Омуртаг е обвинен за участие в организирана престъпна група, а на 16 септември Търговищкият окръжен съд го пусна под..

публикувано на 26.09.24 в 12:18
Снимката е илюстративна

Три сини зони в Търговище

Три сини зони за паркиране ще бъдат създадени в Търговище. Това стана ясно на днешната сесия на Общинския съвет. Мярката се налага заради увеличения брой автомобили, каза за Радио Шумен кметът на общината Дарин Димитров. Престоят на един автомобил за 1 час ще струва 2 лева. " В Търговище до скоро нямахме такъв проблем с паркирането. Сега искаме да..

публикувано на 26.09.24 в 12:00

Вдигат Младежки център

Обявена е обществена поръчка за изграждането на младежки център върху част от терена на бившите казарми в Търговище. Това съобщиха от общината.  Строителството ще бъде финансирано по Плана за възстановяване и устойчивост.  Проектът предвижда сградата да е на два етажа. На първия етаж ще има три многофункционални зали, библиотека, зона за отдих,..

публикувано на 26.09.24 в 09:23

Моторист загина при катастрофа

Мотоциклетист е загинал при пътен инцидент на пътя София-Варна. Това съобщават от търговищката полиция. Катастрофата е станала във вторник на пътя след село Пролаз в посока Омуртаг. При изкачване на наклон 48-годишният шофьор е изгубил контрол над моторното превозно средство. В резултат на това моторът се е блъснал в мантинелата отляво на пътя и..

публикувано на 25.09.24 в 09:33
Община Попово

Шествие в памет на Момчил

Мирно шествие в памет на Момчил Георгиев организират в Попово близки и приятели на младежа.  24-годишният Момчил загина при катастрофира с мотоциклета си край Попово в началото на април тази година. Родителите на младия мъж са убедени, че инцидентът не е само пътно произшествие.  "Нашата цел е всички хора да разберат и прокуратурата в големите..

публикувано на 25.09.24 в 08:54

Нов временен кмет на Омуртаг

Радостина Дончева е новият временно изпълняващ длъжността кмет на община Омуртаг. Тя беше избрана на извънредно заседание на Общинския съвет, съобщи БТА. Досега Дончева беше заместник-кмет на общината.  До назначаване на временен кмет в Омуртаг се стигна, тъй като настоящият в.и.д. кмет на общината Джунейт Йонузов е кандидат за кмет на община..

публикувано на 24.09.24 в 16:12