Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в движението

Движението по ул. “Владайско въстание“ от ул. „Поп Андрей“ до табелата за изхода на Шумен ще бъде спряно от от 08:00 ч. до 17:00 ч. на 1 февруари. Това съобщиха от общинската администрация. 

Временната организация се въвежда поради рехабилитация на уличната мрежа до 22 февруари.  

Заради дейности по уличната водопроводна мрежа, до 22 февруари напълно ще бъде затворено пътното платно по ул. “Стадион“ в посока изток, след №1.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пиян в гонка с полицията

48-годишен водач направи опит да избяга от полицията. Той е шофирал след употреба на алкохол. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Малко след 00:30 часа на бул. „Велики Преслав“ в Шумен екип на пътна полиция подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил "Опел Астра“ с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта и..

публикувано на 18.10.24 в 11:55
Снимката е илюстративна

Стари наредби затварят солна стая

Стари наредби ще принудят да бъде затворена солната стая за деца в Смядово. Това каза кметът на общината Иванка Петрова. Това беше една от най-новите придобивки за децата в града. Възпитаниците на детска градина „Маргаритка“ ползват безплатно терапевтичните процедури, които помагат в борбата със сезонните вируси и укрепват имунитета, каза Петрова...

публикувано на 18.10.24 в 09:16

40 години Педагогически факултет

40 години от създаването си ще отбележи днес Педагогическият факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В 12:30 часа в Корпус 2 ще бъде открита изложбата „Заедно пишем историята“, която включва награди и отличия за постижения на студенти и преподаватели от факултета през годините.  В Актовата зала ще бъде открита научната..

публикувано на 18.10.24 в 08:44

Кръгла маса за полка

Кръгла маса на тема „Седми пехотен преславски полк“ ще започне днес в 16:00 часа във Военния клуб в Шумен. Тя се организира по повод 140 години от сформирането на полка. Инициативата е на местния клон на Националното дружество ,,Традиция“.   В съботния ден от 14.30 часа до паметника на свободата в парка между община Шумен и регионалната библиотека..

публикувано на 18.10.24 в 08:25
Завод

Как се привличат работници?

Как се привличат работници? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“. Поводът за разговора е острият дефицит на работна ръка, от който се оплакват работодателите. В късната рубрика ще чуете Ирена Владимирова- ръководител на клуба по краеведство „По стъпките на родното“ в с. Калипетрово, Силистра. Разговорът е по повод..

публикувано на 17.10.24 в 18:51

Урок по полицейска лична защита

Петокласници от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ във Велики Преслав преминаха първо от поредицата занятия по лична полицейска защита в рамките на превантивната инициатива „Детско полицейско управление“.  Тактическият инспектор от Областната дирекция на МВР - Шумен Николай Спасов и колегата му Сава Карастоянов запознаха децата с положения на тялото и..

публикувано на 17.10.24 в 15:59

Памет за полка

С историческа възстановка, демонстрации и изложби ще бъдат чествани 140 години от сформирането на Седми пехотен преславски полк. Всички събития ще са около Паметника на свободата в парка между община Шумен и Регионалната библиотека. Точно там са били разположени казармите на полка. Програмата започва от 14:00 ч. в събота. Всички събития..

публикувано на 17.10.24 в 13:38