Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова зала за незрящи

Велики Преслав
Снимка: Радио Шумен

До края на годината се очаква да бъде готово новото помещение на клуба на хората със зрителни увреждания във Велики Преслав. В момента клубът се помещава в сграда на третия етаж и това създава неудобства на ползвателите, каза кметът на общината Янко Йорданов. Новото помещение е в близост да автогарата, а за целта в капиталовата програма на бюджета са заложени 45 000 лева, допълни той.

"В момента там има една стара постройка, която навремето е била помощна и се е ползвала от общинските търговски дружества. Планираме да бъде премахната, да се изгради канализация и да се направи съвсем нова сграда, съобразена с изискванията на членовете на клуба. Ще има просторно помещение за събиране, към него ще има санитарен възел, както и малка кухня. Самото оборудване ще бъде осигурено поетапно - първо ще се постави това, с което разполага клубът, а ако има нужда от нещо ново, то ще бъде закупено", посочи той.

Следващата цел, която си поставя община Велики Преслав, е да се намери подходящо място за клуба на инвалидите в града. Това ще е третият нов клуб, който създава администрацията, каза още кметът Янко Йорданов.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гласуваха шоковите повишения

Основно с гласовете на общинските съветници от БСП, „Левицата“ и „Възраждане“ бяха приети по-високите цени за жителите на община Шумен, които ще използват административни услуги. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет. Повишен бе и наемът на концертни и спортни зали. Компромис бе направен в цената за използването на „Арена Шумен“..

публикувано на 25.07.24 в 15:58

Нов купол и кръстове за храма

Нов купол и два кръста бяха монтирани днес на православния храм „Света Параскева“ в каспичанското село Златна нива. Църковното обновление се случва със средства на бивши и настоящи жители, които милеят за селото, своята лепта са дали и общински съветници от Каспичан, както и фирми, каза кметът на селото Ивайло Пенев.  За около месец, след получена..

публикувано на 25.07.24 в 14:03
Град Шумен

Намалиха тротоарното право

Месечна такса от 30 лева за разполагане на маса с четири стола в центъра на Шумен ще плащат собствениците на заведения. Предложението двойното намаление на налога дойде в писмо до общината от регионалната Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. В старата наредба за определяне на местните такси и цени досега бе заложена единствено дневна такса от 2 лв...

публикувано на 25.07.24 в 12:55

Хваната в кражба

42-годишна жена от Шумен е извършила кражба на стоки на стойност от 225 лева. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за криминалното деяние е получен вчера около 11:20 часа от търговски обект на бул. „Славянски“. Жената е задържана за срок до 24 часа в районното в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 25.07.24 в 12:18

Пожар на покрива

Покрив и техника изгоряха при пожар в постройка в Нови пазар снощи, други три сгради са спасени от пламъците. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за огъня е получен около 21:50 часа в РДПБЗН Шумен. Съобщено било за пожар на ул. „Цар Асен“ в Нови пазар. На място е изпратен екип от Смядово.  Установено било, че огънят е унищожил техника и..

публикувано на 25.07.24 в 12:08

Двама арестувани за грабеж

Задържаха двама мъже на 19 и 21 години, извършили грабеж. Това съобщават от шуменската полиция. Криминалното деяние било извършено на 20 юли в 6:00 часа сутринта. 41-годишен мъж вървял по ул. „Цар Освободител“, когато двама младежи със сила му отнели чанта с документи, други вещи и 30 лева.  Работата по образуваното досъдебно производство продължава..

публикувано на 25.07.24 в 11:05

Високите заплати останаха за есента

Високите заплати на управителите на общинските лечебни заведения ще бъдат коментирани отново на септемврийското заседание на Общинския съвет в Шумен, тъй като решение по тази точка днес не бе взето. 17 съветници гласуваха "за", 4 - "против" и 18 - "въздържал се". Преди гласуването на точката кметът проф. Христо Христов призова общинските съветници..

публикувано на 25.07.24 в 10:52