Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласът от сигналите

Снимка: БНР

С нови сигнали посреща рождения си ден Радио Шумен на 1 февруари.

Музиката и аранжиментът са на композитора Марио Балтаджиев.

Новото брандиране обаче нямаше да бъде същото без гласа на колегата Даниел Ненчев от Радио София, който звучи във всички сигнали за предаванията на медията на Североизтока. 

През последните 20 години журналистът е бил водещ на предаването „Денят започва с култура“ по БНТ, работил е в Bugaria ON AIR и Дарик радио, автор е в различни медии като Max, Капитал, Дневник, Артизанин, Intro, egoist.bg и др. От близо 4 години е част от екипа на Българското национално радио.

Даниел Ненчев е завършил Българска филология и журналистика за електронни медии в СУ „Св. Климент Охридски“. Носител е на наградата Edward от фестивала Edit във Франкфурт, Германия за сценария на късометражния филм Water.

Журналистът е автор и на книгата „Идеи без граници“. Тя съдържа 30 интервюта със световни артисти от България. Това са 30 личности, които са оставили и оставят белег в глобалната култура и изкуство.

Чуйте още от интервюто на Миглена Стефанова с Даниел Ненчев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Албена

Изключение за туроператори

Ще внасят ли всички туроператори пари в Гаранционния фонд? Проектозакон въвежда понятието Туроператор Б, т.е. той не работи с крайни клиенти, а продава на други.  Това, според туристическия бранш, отваря широко вратата за сивия сектор. Ще се създават условия за въвеждане в заблуждение и ще се поставят в неравностойно положение туроператори, които са..

публикувано на 12.08.24 в 12:40
Кадър от Нова ТВ

Събират пари с фалшиви кампании

Фалшиви кампании за събиране на средства от дарители за нужаещи се от лечение деца тече през последните дни в онлайн пространството. Измамниците използват реални снимки на болни деца, но средствата не достигат до нуждаещите се.  Една от снимките е на починало вече онкоболно дете.  След множество репорти, страницата за събиране на средства на едно от..

публикувано на 10.08.24 в 12:12

Един изстрел 2 пъдпъдъка

Днес стартира новият ловен сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и бекасина. Най-добрите авджии вече се "записаха" с добра слука.  Радио Шумен избра да ви срещне със заклетия авджия от шуменското село Салманово Георги Жечков. Той има близо 35 години стаж по ловните полета и запас от десетки интересни истории.  Чуйте цветния му разказ..

публикувано на 10.08.24 в 11:20

Днес честваме мързела

И мръзелът си има свой празник. 10 август е обявен за Световен ден на мързела. Тази година той се пада в събота, ден отреден за повече почивка. Така че, ако не действате на бързи обороти, не се укорявайте. За българина обикновено се казва, че е пословично трудолюбив, затова ние решихме да попитаме шуменци - вярно ли е това, важи ли и днес? Получихме..

публикувано на 10.08.24 в 10:43

За втори път жена премиер

Днес президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на служебно правителство на зам.-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева. Дотук се стигна след като по-рано тази сутрин действащият служебен министър-председател Димитър Главчев оттегли заявката си да поеме за втори път поста с оглед на сваляне на политическото..

публикувано на 09.08.24 в 15:30

Кметът отговаря в ефира на Радио Шумен

Двата края на новия довеждащ водопровод ще бъдат свързани последни, като най-трудно ще бъде при тръбата до язовир „Тича“. Това съобщи в ефира на Радио Шумен кметът на община Шумен проф. Христо Христов. Пречиствателната станция за питейни води технически е изправна, но не е включена на работен режим. Причина са неуредици със собствеността на..

публикувано на 09.08.24 в 14:59

Фестивал на малината

Деветото издание на Фестивала на малината започва днес - 9 август, в Лозница. Организатори на празника са Българската асоциация на малинопроизводителите с подкрепата на общината.  На централния площад в лудогорския град представители от бранша ще покажат своята продукция от малини, а жури ще я дегустира и оцени, каза за Радио Шумен заместник-кметът..

публикувано на 09.08.24 в 08:56