Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изнудват жена с голо видео

Снимка: архив

48-годишна жена била изнудвана месеци наред от хора, свързани с интернет сайт за астрология и гадателство. За изнудването съобщила в полицейското управление в Шумен на 9 февруари. Преди това дала на измамниците 2000 лева. Това съобщават от шуменската полиция.

Случката започнала през юни миналата година. Жената се свързала с интернет сайт за астрология, който предлагал и предсказания с карти. След комуникация с хора в сайта, поискала да ѝ гадаят с карти. 

Цената, която обявили от сайта за услугата, била 4000 лева. Тя казала, че не разполага с такава парична сума. Услужливо „гадателите“ ѝ предложили да намалят цената на 800 лева. Условието за „ексклузивната“ цена било да си направи видео без дрехи и да им го прати. Жената се съгласила. 

Веднага след като им изпратила видеоклипа, започнали да я изнудват. Поискали сумата от 10 000 лева, за да не публикуват видеото в интернет пространството. 

До началото на февруари превела на вноски 2000 лева, а заканите продължавали.

По публикацията работи: Велмира Стефанова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от Шумен е без вода

Спукана тръба и аварирал спирателен кран на улица "Червена стена" 37, са причините част от Шумен в момента да е без вода. Водоподаването е спряно в района на МБАЛ, бившата Военна болница, хотел „Шумен“, кварталите „Боян Българанов“ и „Гривица“. От ВиК-Шумен съобщиха за Радио Шумен, че течът е голям, което е наложило и спирането на водата от дежурния..

публикувано на 25.02.24 в 11:13
Центърът на Шумен

Безплатна разходка с екскурзовод

Безплатна пешеходна обиколка  в Шумен   с лицензиран екскурзовод организират днес, на 24 февруари, Общинското предприятие “Туризъм, публични прояви и атракции" и "Съюзът на екскурзоводите в България".  Безплатната разходка ще разкрие на участниците в нея историите на сградите по главната улица на Шумен. А поводът е Международният ден на..

публикувано на 24.02.24 в 08:47

Ремонти затварят улици в Шумен

Във връзка с обезопасяване на кръстовището на бул. „Симеон Велики“ в Шумен и паркингите на веригите „Практикер“ и „Кауфланд“,  до 10 март   е въведен в ременен режим на движение с поетапно затваряне на участъци от различни платна по бул. „Симеон Велики“ и отбивките за двата хиремаркета, съобщават от общинската администрация в Шумен. До..

публикувано на 24.02.24 в 07:21

Награда за ученически омбудсман

Първият национален сертификат за омбудсман бе връчен на училищния обществен посредник на СУ "Трайко Симеонов" - Шумен. Това се случи на церемония днес в Гранитната зала на Министерския съвет.  Новоизбраните над 30 ученически омбудсмани от цялата страна бяха поздравени от министър-председателят акад. Николай Денков и министъра на труда и..

публикувано на 23.02.24 в 16:31

Климатици вместо печки

Започва смяната на печките на дърва и въглища с климатици в община Шумен. Това ще стане по проект на стойност 35 млн. лв.  Целта е със смяната на уредите за отопление да се намалят фините прахови частици в Шумен и селата. Със средства от програмата ще купят 9400 климатика, 16 термопомпи и 220 камини на пелети.  Подалите заявление за получаване на..

публикувано на 23.02.24 в 15:58

Пожар край Шуменското езеро

Сухи треви горят в района на Шуменското езеро. Това съобщават от шуменската полиция. Огънят е пламнал днес следобед. Обхванал е голяма територия. В момента шуменските огнеборци се борят с пламъците.

публикувано на 23.02.24 в 15:35

Измамници атакуват Шумен

Опит за телефонна измама са разкрили шуменските полицаи. На стационарния телефон на възрастен мъж се обадил непознат, който се представил за полицай. Той казал, че провежда акция за задържане на телефонни измамници. Поискал номер на мобилен телефон, уж за да помогне на възрастния мъж, когато звъннат.  След като си продиктувал мобилния номер,..

публикувано на 23.02.24 в 14:27