Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горски заплашва с убийство

Снимка: Радио Шумен

Горски стражар е арестуван в Русенско за закана за убийство на жена, с която двамата имат дете. Това съобщи за БТА говорителят на Районната прокуратура в Русе прокурор Светослав Великов. 

Случаят е отпреди два дни. 42-годишна жена се скарала по телефона с бивш приятел, а по късно той посетил дома ѝ в град Ветово.

Там отново възникнала свада, при което 45-годишният горски стражар извадил пистолет "Макаров", който насочил към нея. В дома ѝ имало още двама мъже, които се намесили. 

След това бившият ѝ приятел прибрал оръжието си.  Оръжието е законно притежавано. Мъжът е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянна мярка "Задържане под стража".

За престъплението законът предвижда до шест години затвор.

По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 4000 посетители на празника в Бабово

Над 4000 души посетиха деветият фолклорен празник на греяната ракия и зелевата чорба от старовремската софра в село Бабово, община Сливо поле.  В инициативата участват 35 танцови и певчески състава от цяла Северна България.  "Със своите музикални изпълнения и тематични зони в сферата на кулинарство и етнографията, фестивалът подкрепя усилията на..

публикувано на 24.02.24 в 15:04

Празник на греяната ракия

Фолклорният празник “Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра” ще се проведе за девети път днес, на 24 февруари, в село Бабово, община Сливо поле .  В музикалната програма ще участват самодейни състави от читалища и клубове в Североизтока. В рамките на събитието са предвидени конкурси за най-блага греяна ракия, най-автентична..

публикувано на 24.02.24 в 09:35

Пазим пролетната циклама

Находището на пролетната циклама край село Осенец е в много добро състояние. Това установи проверка на РИОСВ - Русе.  При обход на място е констатирано, че територията, която заема в момента растението, е около 90%. Не са открити следи от посегателства или горскостопански дейности.  Границите на находището са маркирани с табели и червена боя по..

публикувано на 23.02.24 в 13:46

Награда по пътна безопасност за Русе

Областната администрация в Русе беше отличена в националния конкурс за   годишни награди по пътна безопасност. Призът се връчва за реализираната през миналата година кампания „Остани жив! Пази живота – за децата на Русе!“. Това е десето юбилейно издание на конкурса, организиран от Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“. В Русенско..

публикувано на 23.02.24 в 08:49

Награди за шампиони

Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе отбеляза своя патронен празник.  По време на тържествената церемония бяха наградени с плакети медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести в София. Ангел Русев, който завоюва своята четвърта шампионска титла, е бивш възпитаник на учебното заведение, а бронзовият медалист от престижния..

публикувано на 22.02.24 в 13:35

Стипендии за космически лагер

Община Русе и Центърът за творческо обучение ще предоставят две стипендии за участие в Международния космически лагер като партньори по програмата „Space Turkiye”.  Всяка стипендия покрива разходите по престоя, храненето и пътуването на децата и е в размер на 1270 щатски долара.  За стипендии могат да кандидатстват ученици на възраст между 11 и..

публикувано на 22.02.24 в 10:48

Ремонтират Доходното здание

Започнаха подготвителните дейности за ремонта на сградата на Доходното здание в Русе, съобщават от общината.  Предвижда се реставрация на покрива и главните фасади на корпуси „А“, „К“ и   „Л“, както и обновяване на техническите инсталации. Конструкцията на сградата е в добро състояние, но има увреждания по фасадата и в покривните покрития, които..

публикувано на 21.02.24 в 15:43