Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари за спорт в Нови пазар

Георги Георгиев - кмет на Нови пазар
Снимка: Личен архив

600 000 лева за ремонт на физкултурния салон на СУ „Васил Левски“ в Нови пазар е отпуснало Министерството на образованието и науката. Съфинансирането от общината е  131 000 лева. 

Средствата са по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 - 2027 г.  

Обновяване на салона в учебното заведение не е правено от неговото създаване. 

Какво се предвижда в ремонтните дейности, как се стигна до финансирането и кога започва обновяването, чуйте в разговора на Доротея Генчева с кмета на Нови пазар Георги Георгиев.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Шуменски университет

Млади еколози променят света

Традиционна конференция на катедрата по биология към Факултета по природни науки на Шуменския университет се провежда за 12-ти път. Тя е платформа и за представяне на интердисциплинарни изследвания, в която тази година ще участват 63 студенти, ученици и преподаватели.  Всеки от участниците във форума представя своите изследвания, които са правила с..

публикувано на 19.04.24 в 16:22

Програмиране за всички

Второто издание на отборното състезание по програмиране "Лудогорие хак" ще се проведе от 19 до 21 април в Търговище.  Организатори на събитието са Иван Димитров и Емилиян Кадийски, съответно от Дигитално общество Разград и Дигитално общество Търговище. Те са програмисти, които обичат работата си и искат да създадат общество на хората от Лудогорието..

публикувано на 19.04.24 в 12:19
СУ

PISA в Шумен

Шуменски ученици участваха в проучване на PISA по чужд език. Подобно изследване се провежда за първи път сред деветокласници, които изучават английски език като чужд.  В него участваха и възпитаници на шуменското Средно училище „Панайот Волов“. Това е единственото училище от Шуменска област, включено в пилотното изследване на PISA тази година...

публикувано на 17.04.24 в 12:12

Отличие за Жанет

Единайсетгодишната Жанет Радева от Начално училище „Илия Рашков Блъсков“ в Шумен спечели първо място на националната олимпиада „Знам и мога“.  С победата си четвъртокласничката осигури домакинство за Шумен на 13-ото издание на състезанието, което ще се проведе догодина.  ,,Жани чете дори в междучасията и го прави с удоволствие“, каза за Радио Шумен..

публикувано на 17.04.24 в 12:00

Музей за Тутраканската епопея

Нов и иновативен музей „Тутраканска епопея – 1916“ отваря врати на 18 април в „Мемориал военно гробище“ в село Шуменци. Музейната сграда е пълна с нови технологии, които не само ще потопят посетителите в историята, но ще го накарат реалистично да я съпреживее. Това разказва директорът на Историческия музей в Тутракан Петър Бойчев...

публикувано на 17.04.24 в 11:06
Рила

Заедно към върха

Вече 7 години фондация „Ела и ти“ помага на хора с увреждания да изкачат планински върхове, да влизат в пещери и да прекарват пълноценно време сред природата. През тези години десетки хора със специални потребности от цяла България са видели с очите си Витоша, Рила, Пирин, Стара планина.    Това се осъществява с изцяло безвъзмездната помощ на..

публикувано на 17.04.24 в 09:11

Награди за роботика

Четири престижни награди спечелиха ученици от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Те участваха в националното състезание ,,Дни на роботиката ’24“, организирано от Техническия университет в София. Събитието се провежда всяка година и цели да се насърчи и мотивира развитието на роботиката и иновациите в областта на технологиите. Дали е успяло да..

публикувано на 17.04.24 в 08:58