Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пак онлайн измама

Снимка: архив
39-годишна шуменка е станала жертва на онлайн измама. Тя подала сигнал в полицейското управление в града, че от дебитната ѝ карта липсват 925 лева. 
Потърпевшата обяснила, че в неделния ден с нея се свързал потребител в социална мрежа, който проявил интерес към обява за продажба, публикувана от жената. Мнимият купувач предложил да нареди плащане по картата на жената и да си организира транспорт с куриерска фирма. 
Изпратил линк, в който трябвало да бъдат попълнени номер на картата, трите имена на титуляра и кодът за сигурност на банковата карта. Жената попълнила полетата, а малко по-късно установила, че е измамена. 
По случая е образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Възраждане": Вървим към избори

Покрай битката за втория мандат за съставяне на правителство след разцепването на ДПС се очертава да станем свидетели на какви ли не лупинги.  Днес представителите на "Възраждане" в Шумен депутатът Веселин Вешев и общинският съветник Ивайло Обретенов обявиха, че най-вероятно се върви към избори.  Тяхната пресконференция обаче не беше свързана само с..

публикувано на 15.07.24 в 16:26

Седем съветници в Консултативния съвет

След промени в правилника за работата на Общинския съвет в Шумен членовете на Консултативния съвет са вече само 7 - председателят на съвета и неговият заместник, както и председателите на регистрираните групи общински съветници - БСП, ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, „Кауза Шумен“ и „Възраждане“. Всички останали общински съветници могат да присъстват на..

публикувано на 15.07.24 в 15:42

Ограничено движение по "Хемус"

Автомагистрала "Хемус" отново е затворена в района на село Слънчево, където пожарът пак се е разгорял. Екипи на пожарната са на мястото. Няма опасност за населените места. Ограничено е движението в двете посоки по АМ "Хемус" в участъка от пътен възел "Слънчево" до пътен възел "Повеляново" между 407-и км и 412-и км в област Варна поради..

публикувано на 15.07.24 в 15:04

23 сигнала за пожари

През последното денонощие дежурните противопожарни и спасителни екипи са погасили пожари в сухи треви и храсти в землището на село Хитрино, на ул. “Индустриална“ и на ул. “Асен Златаров“ в Шумен. Пламъците от последния стигнали почти до къща и спомагателна постройка към нея. Двете сгради са спасени, пожарът е ликвидиран след 21 часа, а причина за..

публикувано на 15.07.24 в 14:19

Прохлада в горещините

Служители на община Шумен ще раздават минерална вода на всички граждани, решили да излязат в лятната жега. Акцията започва от днес - 15 юли, и ще продължи до 17 юли - сряда, в интервала от 12.00 до 15.00 часа.  Пунктовете за раздаване на вода отново ще са два. Единият ще бъде разположен до сградата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“- срещу..

публикувано на 15.07.24 в 13:53

Тежък воден режим в Чернооково

На тежък воден режим минава върбишкото село Чернооково. Това показва справка в сайта на ВиК – Шумен. В населеното място вода ще се подава по четири часа веднъж на четири денонощия. В общината на режим от миналата седмица са Върбица и селата Конево и Станянци.  В община Каолиново ограничено подаване има в селата Климент, Тъкач и Наум, а в община..

публикувано на 15.07.24 в 12:50

Юмруци в лицето

18-годишен младеж от Шумен е задържан за грабеж, съобщиха от шуменската полиция. Около14:15 часа на 12 юли в полицейското управление в Шумен бил приет сигнал за побой до зала „Арена Шумен“. Съобщено било, че 18-годишен нанесъл удари с юмрук в  лицето на 15-годишен младеж от града, след което му взел 10 лева и цигари. Извършителят бил установен и..

публикувано на 15.07.24 в 12:22