Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В помощ на жертви на домашно насилие

| Интервю

Жени и деца от района на Попово, пострадали от домашно насилие, скоро ще имат по-лесен достъп до помощ и подкрепа. Асоциация „Ная“ набира 5000 лева за ремонт на приемна, предоставена им от Община Попово, където мобилен екип от психолог и социален работник ще консултира хора от малките населени места в общината.

Доскоро екипът е работил само два-три часа седмично, като са ползвани кабинети на други институции. Новото помещение е с площ от 50 кв.м., намира се в центъра на Попово и там експертите ще могат да работят цял ден с нуждаещите се. От Асоциацията се надяват да съберат нужните средства за ремонт, като идеята е пространството да се прегради и да бъдат оформени два отделни кабинета.

Необходима е подмяна на дограмата и подовата настилка, а мебелите вече са осигурени, каза Нина Николова от Асоциация „Ная“ в интервю на Ирина Николова.

Кампанията за набиране на средства за ремонт на приемната в Попово продължава до края на април. Даренията се набират чрез Платформата БГ, като организаторът на кампанията – Фондация BeCause, ще удвои събраната сума. От Асоциация „Ная“ се надяват ремонтът да приключи до края на лятото, за да може приемната да бъде максимално полезна. Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Работа в полза на здравноосигурените

25 години от създаването си отбелязва Районната здравноосигурителна каса – Търговище. За този четвърт век бюджетът на РЗОК се е повишил над 10 пъти. „Това означава, че в здравната система са се влели огромни средства, а това би трябвало да бъде в полза на здравноосигурените пациенти", коментира директорът на службата Емил Стоянов. Повишили са се и..

публикувано на 01.04.24 в 15:28
Д-р Димитър Костов - директор на МБАЛ - Шумен

Обновяват шуменската болница

Започва ремонт на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Предвидено е обновяване на операционните зали, ново оборудване, вентилационни системи, които отговарят на изискванията. Този четвъртък се очаква да стартира обновяването на помещенията, където ще се помещава апаратът за магнитно-резонансна образна диагностика. Това каза в..

публикувано на 31.10.23 в 15:29

Европроекти в партньорство

През последните десет дни представители на Областния информационен център в Разград правят превърналата се в традиционна обиколка из общините в Лудогорието. На нея те представят възможностите за кандидатстване по различни европейски проекти. Финалът на обиколката е днес (19 септември) от 10,30 ч. в самия Разград. Откритата приемна ще бъде пред..

публикувано на 19.09.23 в 08:10

Историкът художник

Николай Ангелов има зад гърба си стотици ученици, защото е учител по история, но и стотици акварели, защото е художник. Преди дни откри в ХГ „Никола Маринов“ в Търговище първата си ретроспективна изложба. В нея могат да се видят дори картини, рисувани по време на прекрасните му студентски години във Велико Търново. Ангелов е сред..

публикувано на 18.04.23 в 11:44

Второ издание на Digit4Ruse

За втора поредна година проектът Digital4 гостува в Русе . Темата на конференцията ще бъде "Международната онлайн търговия". Експерти от България и Румъния ще представят пред участниците най-новите и успешни търговски практики и маркетингови стратегии за достигането на външни пазари. Събитието е на 8 април (събота) от 9 ч. в "Канев център". Местата не са..

публикувано на 06.04.23 в 12:12

За парите на държавата

"Докато водят разговори за правителство, партиите да трябва да приемат нов бюджет на държавата и законите, нужни за реализация на Плана за възстановяване и устойчивост." Това заяви за Радио Шумен икономистът Адриан Николов от Института за пазарна икономика. По думите му, в противен случай рискуваме да имаме още една година без бюджет. Вече има..

публикувано на 06.04.23 в 11:00

Лампи уникати

За едни е ненужно, за други е ценност, защото съзират в него художествен потенциал. Това вижда в изхвърлените и ненужните предмети от бита русенецът Александър Първанов. От тях той прави уникални настолни лампи.  Всяка си има име и обяснителен текст към нея. Настолните му лампи са от кафеварка, счупен фенер, счупени прибори за храна, части от велосипеди...

публикувано на 19.11.22 в 13:49