Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посрещнаха големия кораб

4
Снимка: Община Русе

Първият за сезон 2024 г. круизен кораб „River Adagio“ акостира на понтонa на „Дунав турс“ на русенския кей. „River Adagio“ се движи по линията Виена – Делтата на Дунав и превозва 145 американски туристи.

„Очакваме туристите и както всяка година община Русе ще съдейства за един успешен сезон. Особено ни радва, че последните години пасажери слизат през декември, когато могат да посетят Русе и по време на коледните базари, което ни задължава да осигурим един по-добър туристически продукт“, заяви заместник-кметът Златомира Стефанова. 

Пасажерите бяха посрещнати с мед, питка и шарена сол, както и с българска фолклорна музика, като получиха и традиционни български продукти.

По публикацията работи: Стефка Савова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дни на кариерата

21 работодателски организации се включиха във финалното събитие "Национални дни на кариерата", което се провежда днес в Русенския университет. Основната цел на изложението е потенциалните стажанти и служители да открият възможности за професионалната си реализация. Вече не говорим за "Пазар на труда", а за "Пазар на кандидата", тъй като..

публикувано на 16.04.24 в 14:09

Нова приказка на сцената

Репетиции на ново заглавие - „Маша и Мечока" по популярната детска приказка - започнаха в Кукления театър в Русе. Драматизацията е на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, а сценографи и кукломайстори са художниците Таня и Георги Пасеви. Музиката ще е на композитора Станимир Иванов.  Премиерата се очаква през следващия месец. С този спектакъл..

публикувано на 16.04.24 в 11:27

130 000 лева за култура

33 проекта в областта на изкуствата и културата по Програма „Култура“ в община Русе ще получат финансиране през 2024 година. 29 от тях са в направление „Творчески проекти“, a   4 – в „Международни фестивали“.  Проектите са били оценявани самостоятелно и независимо от трима външни експерти. Сред определящите критерии при оценките са..

публикувано на 16.04.24 в 10:49

Пръскат срещу комари

Пръскане срещу комари ще бъде извършено през следващите две седмица в община Сливо поле, съобщиха от областната администрация в Русе.  Обработката ще продължи до 26 април и ще обхване площ от над 15 хиляди декара. Всяко третиране по график ще започва след 19:30 часа в съответното населено място на общината.  При промяна на климатичните условия е..

публикувано на 16.04.24 в 09:38

Гости в Административния съд

Ден на отворените врати ще има и в Административния съд в Русе. Така институцията ще отбележи 145-годишнината от приемането на Търновската конституция.  Програмата на ежегодната информационна кампания започва в 9:30 часа с демонстрация на системата за случайно разпределение на делата. По-късно ще има презентация за   вътрешноорганизационната..

публикувано на 16.04.24 в 09:19

Изкуство срещу дрога

Изложба на наградените плакати и рисунки от конкурса на инициативата “Заедно да спасим децата и Русе от дрогата” ще бъде открита на 15 април от 17:00 часа във фоайето на Доходното здание.   “Аз и моето семейство - успешни в предизвикателствата на новото време” се проведе миналия месец с участието и подкрепата на Регионалното управление на..

публикувано на 15.04.24 в 08:51

Върви, народе възродени

132 години от написването на проекта за български всеучилищен химн ще се отбележи в Русе. Една от гордостите на града е написването му на 15 април 1892 г. от учителя по френски Стоян Михайловски в тогавашната Мъжка гимназия, днес СУ „Христо Ботев“. Годишнината ще бъде тържествено отбелязана с поредица от събития, които ще се проведат в т.нар...

публикувано на 15.04.24 в 08:43