Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номинации за наградите на Шумен

4
Снимка: Радио Шумен

Номинациите за „Наградата на Шумен в системата на образованието и науката“ за 2023 г. гласува днес Експертната комисия с председател Албена Иванова-Неделчева. Тази година няма постъпили предложения за присъждане на наградата на директори на детска градина, училище и специализирана институция. Няма предложения и за преподавател във висше училище или научен работник, както и за студентска формация.

За ученик на годината в областта на хуманитарната и природоматематическата област е предложена Весела Николова от 11 „б“ клас в математическата гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен.

За ученик на годината в областта на изкуствата и спорта е предложен Мариян Петков от 12 „А“ клас на същата гимназия.

Христомир Харизанов от 12 клас на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ е предложен за ученик на годината в областта на професионалното обучение.

Две са предложенията за студент в областта на природните, математическите и техническите науки. Това са четвъртокурсникът Тонислав Троев от специалността „Компютърна информатика“ в Шуменския университет и курсантът старшина Димитър Раев от шуменския факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ „Васил Левски“.

Две са и предложенията за учител на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки. Това са инж. Даринка Вълкова, старши уучител в ППМГ „Нанчо Попович“ и инж. Татяна Боярова, старши учител в ПГМЕТТ „Хр.Ботев“

Главният учител в СУ „Сава Доброплодни“ Нора Балканска е предложена за учител на годината в сферата на хуманитарните науки. От същото учебно заведение е и предложението за ученическа формация – това е IT академията към училището.

За педагогически колектив в системата на предучилищното образование е предложен колективът на детската градина „Дружба“ в Шумен.

А колективът на шуменското СУ „Панайот Волов“ е предложен за педагогически колектив в системата на средното образование.

За академичен и научно-изследователски колектив в системата на висшето образование е предложена Катедра „Биология“ към Факултета по природни науки при Шуменския университет.

Заради неспазена процедура, експертната комисия отхвърли предложението за педагогически колектив на началното училище „Княз Борис I“ в Шумен. Комисията не подкрепи и кандидатурата на проф. Андрей Андреев от факултета „Артилерия, ПВО и КИС“, тъй като не са представени документи за постижения през 2023 г.

Така направената селекция на номинациите за „Наградата на Шумен в системата на образованието и науката“ за 2023 г. ще бъде предложена за решение на постоянната комисия по просвета, образование и наука към Общинския съвет в Шумен, която ще заседава в понеделник, на 8 април.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицески началници на срещи

Началниците на полицейските управления в област Шумен ще проведат срещи с жителите на малките и отдалечени населени места през юли.  Началникът на РУ - Шумен гл. инсп. Илиян Николов ще се срещне с жителите на село Средня на 17 юли в 11:00 часа в сградата на кметството.  На 23 юли в 11:00 часа началникът на РУ - Велики Преслав гл. инсп. Тодор Енчев..

публикувано на 28.06.24 в 09:11

Помощи за бебета в Смядово

Наредба за изплащане на парични помощи за родените или осиновени деца на територията на община Смядово прие Общинският съвет. За първо дете родителите или осиновителите ще получават 1500 лв., за второ - 2000 лв., за трето - 2500 лв. и за всяко следващо - по 1000 лв. За да вземат тази помощ, те трябва да отговарят на няколко условия. Трябва да са..

публикувано на 28.06.24 в 08:51

Три сини зони в Нови пазар

Три нови сини зони са обособени в Нови пазар. Вече се монтират знаците за означаване на кратковременното паркиране.  Новите зони обхващат паркоместата зад читалище „Христо Ботев – 1872“, източно от читалището от ул. „Васил Левски“ до входа на паркинга, както и самия паркинг. Синя зона е обособена и около Часовниковата кула, в платената зона влизат и..

публикувано на 28.06.24 в 08:05

В тежко състояние след катастрофа

Сигнал за пътнотранспортно произшествие на км 364+ 800 на АМ "Хемус" в посока към Варна до бензиностанцията е приет в 01:50 часа в дежурната част на Областната дирекция на на МВР - Шумен. Това съобщиха от полицията.  Съобщено било за преобърнат на пътното платно лек автомобил и друг, който се ударил в него. Към мястото на произшествието са насочени екипи..

публикувано на 28.06.24 в 07:13

Временна промяна на движението по "Хемус"

Временна организация за движение е въведена по автомагистрала "Хемус" от надлез Нови пазар в посока към Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Движението се пренасочва по път I-2, стария път за Варна поради настъпило през нощта пътнотранспортно произшествие и извършване на оглед в светлата част на деня.  Катастрофата е станала на около..

публикувано на 28.06.24 в 06:56

Опит за саботаж в общината

„Няма кадрови хаос в община Шумен. В момента текат процеси по подновяване на администрацията, но управленската програма се изпълнява в заявените срокове“. Това каза кметът проф. Христо Христов. На днешното заседание на Общинския съвет той бе питан защо втори негов заместник подава оставка. През седмицата стана ясно, че заместник-кметът по..

публикувано на 27.06.24 в 16:14

Друмево дни без вода

Авариите, които оставиха без вода през последните дни шуменското село Друмево, ще бъдат отстранени до късните часове на деня. Това съобщиха за Радио Шумен от ВиК Шумен.  Работи се на място, увериха от водното дружество. Дългосрочното решение на проблема обаче е смяната на дълъг етернитов водопровод, който е в много лошо..

публикувано на 27.06.24 в 15:29