Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номинации за наградите на Шумен

4
Снимка: Радио Шумен

Номинациите за „Наградата на Шумен в системата на образованието и науката“ за 2023 г. гласува днес Експертната комисия с председател Албена Иванова-Неделчева. Тази година няма постъпили предложения за присъждане на наградата на директори на детска градина, училище и специализирана институция. Няма предложения и за преподавател във висше училище или научен работник, както и за студентска формация.

За ученик на годината в областта на хуманитарната и природоматематическата област е предложена Весела Николова от 11 „б“ клас в математическата гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен.

За ученик на годината в областта на изкуствата и спорта е предложен Мариян Петков от 12 „А“ клас на същата гимназия.

Христомир Харизанов от 12 клас на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ е предложен за ученик на годината в областта на професионалното обучение.

Две са предложенията за студент в областта на природните, математическите и техническите науки. Това са четвъртокурсникът Тонислав Троев от специалността „Компютърна информатика“ в Шуменския университет и курсантът старшина Димитър Раев от шуменския факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ „Васил Левски“.

Две са и предложенията за учител на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки. Това са инж. Даринка Вълкова, старши уучител в ППМГ „Нанчо Попович“ и инж. Татяна Боярова, старши учител в ПГМЕТТ „Хр.Ботев“

Главният учител в СУ „Сава Доброплодни“ Нора Балканска е предложена за учител на годината в сферата на хуманитарните науки. От същото учебно заведение е и предложението за ученическа формация – това е IT академията към училището.

За педагогически колектив в системата на предучилищното образование е предложен колективът на детската градина „Дружба“ в Шумен.

А колективът на шуменското СУ „Панайот Волов“ е предложен за педагогически колектив в системата на средното образование.

За академичен и научно-изследователски колектив в системата на висшето образование е предложена Катедра „Биология“ към Факултета по природни науки при Шуменския университет.

Заради неспазена процедура, експертната комисия отхвърли предложението за педагогически колектив на началното училище „Княз Борис I“ в Шумен. Комисията не подкрепи и кандидатурата на проф. Андрей Андреев от факултета „Артилерия, ПВО и КИС“, тъй като не са представени документи за постижения през 2023 г.

Така направената селекция на номинациите за „Наградата на Шумен в системата на образованието и науката“ за 2023 г. ще бъде предложена за решение на постоянната комисия по просвета, образование и наука към Общинския съвет в Шумен, която ще заседава в понеделник, на 8 април.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Град Шумен

Дискутират промени в движението

Да се ограничи максималната скорост около шуменските училища, детски градини и медицински заведения до 30 км/ч. Това предвижда проектът за новия Генерален план за организиране на движението в Шумен.  Всички входни кръстовища от бул. „Симеон Велики“ след градския стадион към квартал „Тракия“ трябва да бъдат организирани с кръгово движение или..

публикувано на 16.04.24 в 16:20

Върнаха знамето от Антарктида

Днес моряците Радослав Радков и Ивайло Николов върнаха знамето на Нови пазар в общината, след като бе развято на Антарктида. "За нас беше чест, гордост и удоволствие да посрещнем курсант главен старшина Радослав Радков и старши матрос Ивайло Николов, които бяха част от екипажа на научноизследователския кораб “Св. св. Кирил и Методий”. В мисията до..

публикувано на 16.04.24 в 15:34

Отчетоха по-малко престъпления

Спад на престъпленията в община Никола Козлево се отчитат през изминалата година. Регистрирани са 56 престъпни деяния или с 20 по-малко спрямо 2022 г. За първите три месеца на тази година престъпленията са 28, а разкриваемостта е 91%. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен старши комисар Георги Гендов на среща с кмета на..

публикувано на 16.04.24 в 14:38

Нов асфалт в Сливо поле

Отсечки от два общински пътища в община Сливо поле ще бъдат ремонтирани със средства от държавния бюджет. Кметът Валентин Атанасов подписа договор за това с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Ще бъдат обновени малко над 4000 метра от пътя между Голямо Враново и Малко Враново и близо 1200 метра от второкласния път от..

публикувано на 16.04.24 в 13:29

Ремонт край Омуртагов мост

Ремонтни дейности на пътното платно в района на кръстовище на главен път  I -7 и комплекс „Омуртагов мост“ ще бъдат извършени за времето от 20:00 ч. на 16 април до 05:00 ч. на 17 април. Това съобщават от пресцентъра на шуменската полиция. Движението на товарни автомобили и автобуси ще се осъществява през обходни маршрути, обозначени в с...

публикувано на 16.04.24 в 13:02

Шамар по врата

54-годишен мъж е задържан в полицейския арест във Велики Преслав след сигнал за домашно насилие. Това съобщават от шуменската полиция. Той ударил шамар по врата на жената, с която живее на семейни начала. Сигналът бил подаден от 44-годишна жена от Смядово вчера следобед. По нейни данни, случката станала в следобедните часове предни ден.  По..

публикувано на 16.04.24 в 08:50

Евродепутат на влак

Младшите посланици на Европейския парламент от Първо СУ "Свети Седмочисленици" ще пътуват с влак от Търговище до Шумен. Към тях ще се присъедини евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който е и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм в Брюксел.  Влакът тръгва от ж.п. гара Търговище в 12:31 ч. и пристига в Шумен в 13:01 ч. в четвъртък,..

публикувано на 16.04.24 в 08:43