Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изплащат пенсиите от днес

Снимка: архив

Изплащането на пенсиите през април чрез пощенските станции започва днес и ще завърши на 22 април, съобщават от Националния осигурителен институт.

Преводите на сумите за априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 април 2024 г.

Обезщетенията за безработица през този месец ще бъдат изплатени на 15 април (понеделник).

Информацията за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите се актуализира всеки месец и е достъпна през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

За шести път търсят обществен посредник

До 30 юни желаещите да участват в конкурса за избор на обществен посредник на община Шумен трябва да подадат документите си в местната администрация. Това реши на първото си заседание комисията, която организира изпита. За неин председател бе избран общинският съветник Метин Джамбазов (ДПС).  „Няколко пъти бях председател и това не доведе до избор на..

публикувано на 30.04.24 в 16:41

С колело до Виена

Русенците Велиян, Мартин, Никола и Васил, по-известни като приятелската задруга „Slow Riders“, потеглиха от Русе на своето традиционно велопътешествие. Този път те се отправят към Женева, Швейцария, откъдето стартира тяхното едномесечно приключение към горното течение на река Дунав - от извора в Шварцвалд до Виена.  Момчетата от „Slow Riders“ са приели..

публикувано на 30.04.24 в 15:38

В Шуменско разкриват 127 избирателни секции

Общо 127 избирателни секции ще има в Община Шумен за предстоящите избори на 9 юни. Това стана ясно след заповед на кмета Христо Христов и след проведените консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии.  Броят на членовете е определен с решение на Районната избирателна комисия. За секции с до 500 избиратели има по 7 членове в..

публикувано на 30.04.24 в 15:30

Косенето на тревата в Русе продължава

И през тази седмица екипите на ОП „Паркстрой“ и ДЗЗД „Паркстрой“ продължават дейностите по косене на тревни площи и прилежащи части на улици и булеварди в Русе. ДЗЗД „Паркстрой“ ще коси в района на ул. „Тулча“, бул. „Тутракан“, бул. „Липник“, ул. „Шипка“, кв. „Здравец“, кв. „Родина“ 3 и 4, кв. „Здравец – Изток“ /комплекс „Неразделни“/, пътен възел..

публикувано на 30.04.24 в 13:45

Лесовъди обменят опит

Обмяна на опит между лесовъди и прилагане на иновативни природосъобразни методи за стопанисване на горите събра много експерти на територията на ДГС-Смядово и ДГС-Върбица. Съвместното съвещание, с участието на повече от 60 лесовъди и служители на двете стопанства, даде възможност на експертите от териториалните поделения да споделят добри практики и да..

публикувано на 30.04.24 в 13:28

Забраняват игралните зали в малки населени места

Забраняват се игралните зали в населени места до 10 000 души, с изключение на пограничните градове и курортите, реши на второ четене бюджетната комисия.  С текстовете, които днес по-късно ще бъдат гледани и в пленарна зала, се забранява рекламата на хазарт в медиите. Билбордовете ще са най-малко на 300 метра отстояние от учебни заведения.  С наредба..

публикувано на 30.04.24 в 12:48

Конкурс за рисунки в Разград

В 22-рото поред издание на ежегодния конкурс „С очите си видях бедата” се включиха 130 рисунки, участвали в общинските етапи от учебните заведения в Разградска област. По регламент конкурсът се провежда в три категории и три възрастови групи.  98 от представените рисунки попадат в първа категория (деца и ученици от всички общообразователни училища и..

публикувано на 30.04.24 в 12:41