Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3000 лева от фонд "Инвитро"

Снимка: pixabay.com/bg

Започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки, семейства и хора с репродуктивни проблеми в община Разград, съобщават от местната администрация. 

Заявления се подават през цялата година в деловодството на община Разград или на eлектронния адрес на администрацията. 

Право на подпомагане от Общинския фонд „Инвитро“ имат двойки, в които поне единият партньор е жител на община Разград през последните три години. 

Заседанията на постоянната комисия, която разглежда и одобрява подадените заявления, са закрити и се провеждат всяка първа седмица от месеца. 

С решение на Общинския съвет максималната стойност на финансовата подкрепа за 2024 г. бе увеличена на 3000 лв.


По публикацията работи: Айше Лятиф

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха колата на дрогиран

29-годишен водач е засечен да шофира след употреба на алкохол и наркотици. Лекият му автомобил „Фолксваген Туран“ е иззет. Това съобщават от разградската полиция. Той бил спрян за проверка около 13:40 часа на 4 август в кубратското село Медовене. Изпробван е за алкохол и наркотични вещества. Пробата му с дръг тест отчела положителен на кокаин и..

публикувано на 05.08.24 в 09:56

Водач избяга от полицията

Водач на опитал да избяга от полицейска проверка в самуилското село Голям извор. Това съобщават от разградската полиция. Около 15:00 часа на 4 август полицейски екип подава звуков и светлинен сигнал от патрулката към лек автомобил "Опел Вектра". Водачът спрял, избягал от колата и се скрил в близкия имот в Голям извор. Малко по-късно е установено, че..

публикувано на 05.08.24 в 09:42
Снимката е илюстративна

Подменят водопроводи

Подмяната на водопроводите в Доброшката махала в Разград продължава. През тази седмица няма да има изкопни работи, а ще се превключват отклонения на 10 улици.  От 5 до 11 август ще има временни прекъсвания на водоподаването на улиците „Полк. Марков“, „Плиска“, „Абоба“, „Дъбрава“,  „Цоньо Каракашев“, „Енос“, „Ахелой“, „Мидия“, „Мелник“ и..

публикувано на 05.08.24 в 09:08

Помощ за пострадало семейство

Петчленно семейство, което наскоро загуби дома си в разрушителен пожар в кубратското село Савин, ще бъде подкрепено финансово. Инициативата е на служители на община Кубрат и общински съветници. Събраните пари вече са предадени на семейството, уточняват от общината. В подкрепа на семейството се е включила и малката Пламена Скопчанова от Бургас,..

публикувано на 02.08.24 в 08:25

Нов зам. областен управител

Нов заместник областен управител встъпи в длъжност днес, съобщиха от областната администрация в Разград.   Назиф Ибрям Зюлкяр е назначен със заповед на Министерския съвет. Роден е през 1962 година в град Исперих. Завършил е висше образование специалност "Инженерна педагогика" и е магистър "Публична администрация". Той е работил в..

публикувано на 01.08.24 в 16:19

Мерки за безопасност в Разград

От Областната дирекция на МВР-Разград съобщават, че във връзка с футболната среща между ФК “Черно море” и ФК „Апоел“, която ще се проведе днес, на 1 август, от 20:30 часа на стадион “Хювефарма Арена”, предприема мерки за опазване на обществения ред по време на спортната проява. Влизането на стадиона ще се осъществява от входовете,..

публикувано на 01.08.24 в 09:35

Нов областен управител на Разград

Днес Владимир Димитров отново встъпи в длъжност като областен управител на област Разград с решение на правителството. Севджан Съдкъев бе освободен със същия документ от поста с днешна дата. Последният областен управител предаде на новоназначения символично ключа и печата на Областна администрация в присъствието на служителите в..

публикувано на 31.07.24 в 16:16