Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промяна в движението

Снимка: Явор Мичев

Във връзка с предстоящите празници Великден и Гергьовден и провеждането на концерти на площад "Кристал" временно ще бъде спряно движението на автомобили на 5 и 6 май, съобщават от община Шумен.

И в двата дни от 8:30 до 13:00 часа ще бъде затворен участък от ул. „Св. Климент Охридски“ (от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“ до кръстовището с бул.“Славянски“), както и част от ул. „Панайот Волов“ (от кръстовището с ул. „Цар Иван Александър“ до кръстовището с бул. „Славянски“).

Ограничението на движението ще бъде обозначено с необходимата вертикална сигнализация.

По публикацията работи: Миглена Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огън изпепели къща

Пожар е изпепелил къща и постройка към нея в Смядово днес следобед. Това съобщават от шуменската полиция. 71-годишен собственик на имота рязал дърва за огрев. Пламъците тръгнали от спомагателна постройка към къщата.  Два екипа пристигнали ня място, заварили силно развит пожар, който бързо се прехвърлил към къщата.  Пламъците са ликвидирани, но къщата и..

публикувано на 16.07.24 в 19:22

Гасят пожар в Преселка

Огнеборци и доброволци гасят пожар в село Преселка. Това съобщават от шуменската полиция.  В 16:39 часа в дежурната част на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен е приет сигнал за пожар в къща на ул. "Георги Димитров" в село Преселка. Към мястото на произшествието е насочен екип от Нови пазар.  На място..

публикувано на 16.07.24 в 19:16

Удар в патрулка

Полицейска патрулка беше блъсната при пътен инцидент на автомагистрала "Хемус" в района на бензиностанцията край Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. Около 13:50 часа днес на магистралата екип на РУ - Нови пазар регулирал пътния поток във връзка с въведено ограничение за товарни автомобили с тегло над 20 тона. Определена за пункт за спиране..

публикувано на 16.07.24 в 18:19

Не хвърляйте угарки от колите

Високите температури, сухото и горещо време, но най-вече незагасени цигари и неправилно боравене с открит огън са главните причини за повечето от пожарите, които бушуват в страната. Това каза за Радио Шумен началникът на шуменската пожарна Красимир Колев. В разгара на тазгодишния летен сезон екипът на "Пожарна защита" публикува набор от съвети за..

публикувано на 16.07.24 в 13:53

Топката - в Общинския съвет

Теренът за изграждане на новия приют за бездомните животни във Велики Преслав ще бъде дискутиран на следващото заседание на Общинския съвет. Това стана ясно по време на днешното обществено обсъждане.  На него бяха представени резултати от анкетно проучване, чрез което бяха определени нагласите на жителите на Велики Преслав и селата Имренчево и Мостич..

публикувано на 16.07.24 в 13:09

Катастрофа отне живот

Катастрофа затруднява движението по първокласния път Бяла – Плевен. Автомобилите преминават в едната лента, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Лек автомобил е опитал да направи обратен завой, но при маневрата е бил ударен от камион, който се е движел направо и в лентата си. Водачът на лекия автомобил е загинал, а спътничката му е..

публикувано на 16.07.24 в 13:01
Дом за стари хора - Шумен

Обновяват Дома за стари хора

Домът за стари хора “Д-р Стефан Смядовски” в Шумен ще бъде разширен и обновен. За целта са отпуснати близо 5.2 милиона лева по Плана за възстановяване и устойчивост.  С парите ще се направи ремонт на две сгради, които са в двора на сегашния дом. Няма да се увеличава капацитетът на заведението, обяви зам.-кметът по социална политика и..

публикувано на 16.07.24 в 12:29