Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великденски концерт в Шумен

9
Снимка: Община Шумен

Химнът на Шумен „Оттука започва България“, в изпълнение на  Дария Стефанова от II ОУ „Д-р Петър Берон“, постави началото на Великденския концерт на пл. „Кристал“, организиран от Община Шумен.


Кметът проф. Христо Христов и екипът му поздравиха гражданите с Възкресение Христово и отправиха послание за мир, доброта и разбирателство. „Нека светлината на Христовото възкресение да озари сърцата ни и да благослови домовете и семействата ни със здраве, любов и благодат!“, каза кметът.


С таланта си озариха сцената най-малките артисти от детските ясли „Щстие“, „Радост“, „Калинки“, „Тракийче“, „Буратино“, „Слънчево детство“ и „Звездици“. Те дефилираха в приказни костюми и показаха на публиката много цветни танци и игри. По-големите батковци и каки от детските градини „Дружба“ и „Щурче“ се надиграваха в пролетни обредни танци.


Младите дарования Кристияна Енчева и Дея Тодорова от СУ „Сава Доброплодни“ поздравиха публиката с песни за Великден.

На финала, танцьорите на Детски танцов анасамбъл „Веселяче“, които наскоро се завърнаха с призови места на Турция, „разиграха“ зрителите с танци и хореографии от различни фолклорни области на България.

Утре, на същата сцена от 11:00 часа, предстои празничен фолклорен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“.


По публикацията работи: Стефка Савова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Здравна кампания в Североизтока

Кампании за безплатно изследване на хепатит В и С организират тази седмица Регионалните здравни инспекции в Североизтока по повод Световния ден за борба с хепатит – 28 юли. В РЗИ - Търговище до петък включително бърз тест ще може да се направи сутрин от 9:00 ч. до 10:00 ч. и следобед между 15:00 ч. и 16:00 ч. Резултатите излизат до 30 минути...

публикувано на 30.07.24 в 08:38

Започват преговори за кабинет

„Има такъв народ“ започва разговори с парламентарно представените политически партии за съставяне на правителство. Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов получи от президента Румен Радев папката за третия проучвателен мандат.  От „Има такъв народ“ предлагат експертен кабинет и програма с конкретни срокове с ограничен мандат...

публикувано на 30.07.24 в 08:25

Планово без ток във вторник

Неотложни ремонти и профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока в населени места от Североизточна България и днес, на 30 юли, съобщават от електроразпределителното дружество. В Разград ска област от 08:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Дянково. В Русе..

публикувано на 30.07.24 в 07:39

Слабо захлаждане

Между 20 и 23 градуса са температурите в Североизточна България тази сутрин. В 6 ч. термометрите в Разград и Търговище са отчели 20 градуса, в Силистра – 22, в Русе – 23. В Шумен температурата на въздуха е 21 градуса, атмосферното налягане – 987 хектопаскала, близко до средното за месеца, а през деня слабо ще се колебае. Относителнатавлажност на..

публикувано на 30.07.24 в 07:06

ИТН получи третия мандат

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на "Има такъв народ". Според държавния глава, това е последният шанс пред 50-ото Народно събрание да излъчи правителство. По думите на Радев, "Има такъв народ" от началото на този процес отстоява формулата за надпартиен експертен кабинет. "На фона на конфликтите между..

публикувано на 29.07.24 в 12:42

ИТН получава третия мандат

Президентът Румен Радев е избрал да връчи на "Има такъв народ" третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава. Папката ще бъде дадена на представители на формацията утре (29 юли) от 12 ч. на "Дондуков" 2. Според Конституцията няма фиксиран срок, в който третият мандат трябва да бъде върнат..

публикувано на 28.07.24 в 19:16

Времето през новата седмица

В понеделник минималните температури ще са между 17° и 22°. Ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но все още без валежи. Ще духа слаб северен вятър. Ще е горещо с максимални температури между 31° и 36°. През следващото денонощие от запад на изток ще премине студен фронт. Със слаб до умерен вятър от..

публикувано на 28.07.24 в 17:46