Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържани при сделка с наркотици

2
Снимка: БГНЕС

Трима души са задържани непосредствено след извършена сделка с наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. 

Около 18 часа в петък при специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества на паркинг на ул.“ Искър“ в Шумен е извършена проверка и последвало претърсване в лек автомобил БМВ с шуменска регистрация. В автомобила, управляван от 33-годишен шуменец и пътник 30-годишна местна жителка криминалисти намерили и иззели сумата от 250 евро. 

В същото време е спрян водач на лек автомобил Шевролет с великотърновска регистарция, управляван от 27-годишен жител на Велико Търново. В него е намерен и иззет плик с около 50 г суха тревна зелена маса. По негови данни веществото е чай за пушене, закупено за сумата от 250 евро. 

Случаят е докладван в компетентната прокуратура, а работата по него продължила под надзора й. В хода на образуваното досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества е извършено претърсване в жилище, обитавано от 33-годишния мъж от Шумен, който продал на 27-годишния „чая за пушене“. Намерени и иззети са два полиетиленови плика с около 50 г суха зелена тревна маса, три прозрачни полиетиленови плика с жълтеникаво- бяло прахообразно вещество, които предстои да бъдат изследвани и две електронни везни. 

Задържан е за срок до 24 часа е РУ- Шумен за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Задържана в полицейския арест е и 30-годишната шуменка. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава под надзора на окръжната прокуратура в Шумен.


По публикацията работи: Миглена Стоянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвестиция за 140 милиона

"Днес не е ден за политика", каза президентът на Република България Румен Радев и отказа да отговаря на журналистически въпроси.  Той е в Шумен за участие в официалното стартиране на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти. Инвестицията е..

публикувано на 10.09.24 в 15:32

На Марашките бани - догодина

Хората от шуменското село Мараш днес се събраха около стария басейн, където отново потече минералната вода. Кметът на Шумен проф. Христо Христов и заместничката му Даниела Русева са амбицирани догодина да бъдат възстановени общественият басейн и съблекалните.  Намеренията са басейнът и съблекалните да бъдат реновирани със средства от общинския бюджет и..

публикувано на 10.09.24 в 12:59

Жертвата на ул. "Цар Освободител" - удушена

Доживотен затвор без право на замяна грози убиеца на 28-годишната жена в Шумен. Това заяви на брифинг окръжният прокурор Орлин Куздов.  Престъплението беше извършено в неделя в дома на убиеца на ул. „Цар Освободител“, а днес бяха изнесени повече данни за престъплението. Според съдебната експертиза, убийството е извършено около 16:00 часа по особено..

публикувано на 10.09.24 в 12:04

Влекач се обърна на пътя

Влекач "Мерцедес" с турски табели катастрофира снощи по пътя за село Веселиново. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е приет около 22:00 часа. Съобщено било, че се е преобърнал тежкотоварен автомобил. На място са насочени екипи.  Установено било, че 33-годишен водач на влекач „Мерцедес“ с турски табели..

публикувано на 10.09.24 в 11:28

Гасиха пожар край Кочово

Смесена гора и 10 сгради са спасени от опожаряване край село Кочово при предизвикан пожар  в сухи треви след небрежност при боравене с открит огън. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пожара е получен вчера в 16:17 часа.  Към мястото на произшествието са насочени противопожарни екипи от Велики Преслав и Шумен , доброволци от..

публикувано на 10.09.24 в 10:54
Румен Радев

Президентът в Шумен днес

Президентът Румен Радев ще бъде днес - 10 септември, в Шумен. Това съобщават от пресслужбата на президентството. Държавният глава ще участва в официалното стартиране на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти. Инвестицията е на стойност 140..

публикувано на 10.09.24 в 09:04

180 с електронни здравни досиета

180 жители на Шумен вече свързаха електронните си здравни досиета със своите мобилни телефони чрез приложението еЗдраве.  В сряда пунктът, в който хората могат да получат съдействие,  ще е пред сградата на Драматичния театър, а в петък пред сградата на Областната администрация, от 10:00 часа до 16:00 часа.  Пунктове ще има и във Велики Преслав на 10..

публикувано на 10.09.24 в 08:52