Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигурност по време на панаира

Снимката е илюстративна, архив
Снимка: БТА

От 13 до 19 май Търговище ще е домакин на 245-то издание на традиционния панаир. За недопускане на престъпления и нарушения на обществения ред по време на изложението, за обезпечаването на  реда и сигурността на гражданите и техните гости по време на панаира, както и на безопасността на движението, под различна форма е ангажиран практически целият състав на РУ-Търговище, както и служители на областната дирекция. За осигуряване на добър обществен ред през панаирната седмица в Търговище полицейското присъствие ще бъде засилено, особено в районите, където се очаква струпване на значителен брой хора във връзка с различни прояви, включени в панаирната програма, както и в районите на автогарата, жп гара Търговище, подстъпите към изложението и централната част на града.

По време на панаира, с цел регулиране на потоците от влизащи на изложението и напускащи го граждани ще бъдат изградени временни контролно-пропускателни пунктове към подстъпите за форума. Със съдействието на община Търговище през панаирната седмица в Търговище ще бъдат организирани временни охраняеми паркинги на улиците “Богомил”, “Боровец“ и „Стоян Куцаров“, и ще бъде ограничено движението на МПС в зоната на панаирното изложение, както и в подстъпите към него. Ще бъде временно преустановено движението на МПС по ул. „Мургаш“, по ул. „Капитан Данаджиев“ – кръстовището с „Боровец“, и входната алея откъм ресторант „Борово око“, като се осигури само един подход за влизане на МПС. С оглед недопускане на автомобили в районите, където се очаква събиране на много хора, чрез поставяне на подвижни прегради/бариери/ ще бъде преустановено движението на МПС в участъците: ул. "Мургаш“ – ул. „Морава“, ул. „Морава“ – ул. „Капитан Данаджиев“, улицата срещу стълбището за комплекс „Боровец“, и ул. „Капитан Данаджиев“ – ул. "Мургаш“.

Със заповед на кмета на община Търговище движението на МПС под какъвто и да е предлог на територията на панаира ще бъде преустановено за времето от 10 до 23 ч., като на водачите на МПС, зареждащи щандовете и търговските обекти, ще бъдат издадени пропуски с визиран час и маршрут на придвижване. През панаирната седмица в района на изложението и на панаира ще бъдат изградени два опорни пункта, където ще дежурят полицейски служители. Единият пункт се намира в Художествената галерия “Никола Маринов” – в близост до входа й, а другият е до стадион “Димитър Бурков” /откъм заведение “Блу Меджик”/. При необходимост гражданите биха могли да се обърнат по всяко време за съдействие към полицейските служители.


От полицията напомнят на гражданите, че е важно да  проявят повишена бдителност, за да не станат обект на джебчийски кражби.  Препоръчва им се да не носят във външни джобове на якета или други връхни дрехи пари и ценни вещи и и да не оставят без надзор чантата или портфейла си. Не е препоръчително хората да носят в себе си големи суми в брой, а ако все пак това се налага, е  удачно да не ги съхраняват на едно и също място. За предпочитане е автомобилите да се оставят на оживени и добре осветени места, а след паркирането им непременно да бъдат заключвани. В тях също не се препоръчва да се оставят пари и ценности.

В случай, че са потърпевши от инцидент или станат свидетели на такъв, гражданите трябва незабавно да сигнализират на тел. 112, в изградените в района на изложението полицейски пунктове или на намиращ се най-близко до тях полицейски служител .


По публикацията работи: Миглена Стоянова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Конкурси за школски директори

В Търговищка област се търсят директори за oceм училища. Чeтиpи от тях са в Търговище - Bтopo основно училище "H. Й. Baпцapoв", Професионална гимназия по eлeĸтpoтexниĸa и cтpoитeлcтвo, Професионална гимназия по иĸoнoмичecĸa инфopмaтиĸa "Джoн Aтaнacoв" и Cпeциaлнo yчилищe зa yчeници c yвpeдeн cлyx "Cвeти Ивaн Pилcĸи“. Конкурси за директори са..

публикувано на 22.07.24 в 09:30

Робот в училище

Хуманоиден робот ще внедри в обучителния процес иновативно училище в Търговище, съобщава БТА. Това ще се случи в Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“ в областния град, след одобрен проект по Националната програма „Професионално образование и обучение 2024“ и модул „Модернизиране на материално-техническата база“,..

публикувано на 22.07.24 в 09:20

Ликът на цар Симеон на фасадата

Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ в Търговище вече е част от поредния проект на Станислав Трифонов, известен с артистичния си псевдоним Насимо. Проектът се казва „Великата стена на България“ и е насочен към изрисуване на фасадите на училищата в цялата страна. На централна стена на съответното училище се изобразява патронът..

публикувано на 19.07.24 в 11:59

Дофинансират 11 паралелки

Община Търговище ще дофинансира 11 маломерни паралелки през учебната 2024/2025 г, съобщиха от общинската администрация. Дофинансирането е с 43 397 лв. за общо 11 паралелки с по-малко от 10 ученици в 6 общински училища. Целта е да се обезпечи задължителното обучение на децата до 16-годишна възраст.  Решението дали средства ще бъдат отпуснати ще..

публикувано на 19.07.24 в 10:09

Повишават местни данъци

Увеличаване на данъка върху превозните средства и налога за недвижимите имоти предлага общинската администрация в Търговище. Проектът за изменение на наредбата за местните данъци е публикувана за обществено обсъждане. Предвижда се за автомобилите с мощност до 74 kW налогът да се повиши с 10 ст. на 1 kW. За тези с мощност над 74 кW повишението..

публикувано на 19.07.24 в 09:14

Ново осветление в Омуртаг

Рехабилитация и модернизация на уличното осветление започва община Омуртаг, съобщи БТА. Проектът обхваща 40 населени места, включително общинския център Омуртаг.  Ще бъдат инсталирани 3454 LED осветители. Ще бъдат внедрени системи за управление на енергията, включително системи за мониторинг и автоматизация, които ще оптимизират енергопотреблението...

публикувано на 19.07.24 в 09:10

Парична гаранция за заместник-кмет

Окръжният съд – Търговище разгледа днес искания за промяна в мерките за неотклонение на двама от обвинените за участие в престъпна група на територията на община Омуртаг с цел извършване на престъпления по служба. Магистратите измениха мярката на заместник-кмета на общината Мехмед Мехмедов, който от края на март беше под домашен арест, на парична..

публикувано на 18.07.24 в 19:09