Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електронната система работи

Снимка: Радио Шумен

Почти половината от кандидатствалите през електронната система за прием в първи клас в общинските училища в Разград бяха записани днес от 10,00 ч. до 13,30 ч. Общият брой на подлежащите на прием в шестте градски училища деца е 315, приети са 132. Електронният прием включва и децата, които ще постъпят в първи клас на 6-годишна възраст, както и тези, които са отложени с една година – 8-годишни деца.

Припомняме, че всяко от предвидените три класирания ще се извършва в срокове, съгласно предварително определен график, публикуван на публичния сайт за прием. Системата ще бъде отворена до 23:59 ч. на 24 май 2024 г.

Ако детето не е класирано на първо класиране, то участва със същия регистрационен номер в следващи класирания и не е необходимо да се създава ново заявление.

Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени в Електронната система за прием в първи клас, както и на електронните страници и информационните табла в училищата на 27 май, записването на класираните на първо класиране ще е между 29 май и 3 юни.



По публикацията работи: Миглена Стоянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Потрошиха стъклата на партиен офис

Сигнал за счупени стъкла на офис на политическа партия в Разград е получен на 6 юни сутринта, съобщават от полицията. По първоначални данни, неизвестно лице е направило това около 02.00 часа през нощта. В хода на образуваното досъдебно производство са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия.  Установено е, че извършител на..

публикувано на 07.06.24 в 12:16

Подхвърлената змия била препарирана

Досъдебно производство ръководи Районна прокуратура в Разград във връзка със случай на подхвърлена змия в сградата на общината.  Радио Шумен припомня, че вчера двама мъже са посетили гише за плащане на данъци и такси в община Разград, като на тръгване оставили на видно място змия. Това е уплашило общинските служители, които са сигнализирали за..

публикувано на 06.06.24 в 15:18

Мерки срещу ново свличане

Мерки срещу ново свличане на кални маси по пътя Разград - Самуил бяха обсъдени на среща при изпълняващата длъжността областен управител на Разградска област Надя Йорданова днес. Припомняме, че голям участък от пътя беше затворен на 4 юни, тъй като бе покрит с наноси, вследствие на проливния дъжд.  Участъкът все още не е в добро състояние, заяви кметът..

публикувано на 06.06.24 в 14:38

Мъж удари служител на Енергото

52-годишен мъж от село Гецово е задържан за причинена телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения. Човекът бил отчетник към "Енерго Про"..  Около 11:00 часа вчера мъжът ударил с твърд предмет 24-годишния служител. Пострадалият е ударен с дъска по лакътя в опит да се защити, а после и по гърба. По случая е..

публикувано на 06.06.24 в 11:16

Пиян катастрофира с колело

Пиян велосипедист катастрофира. Преди това задържал насила мъж в свой имот. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътния инцидент е получен около 14:00 часа вчера. На мястото на произшествието до разклона за село Горичево е намерен в безпомощно състояние 29-годишен мъж. Пострадалият е транспортиран до болницата в Разград, където след..

публикувано на 06.06.24 в 11:08

Измама по имейл

33-годишна жена от Разград е била измамена чрез имейл, съобщават от разградската полиция. На 4 юни потърпевшата получила в електронната си поща линк, където да актуализира личните си данни и данните на дебитната си карта. След като го направила, от сметката й били източени 4000 лв.  Жената установила кражбата на 5 юни и сигнализирала в полицията. По..

публикувано на 06.06.24 в 09:59

Ученически игри в Разград

Финалите на „Ученическите игри 2024“ по баскетбол и волейбол за момичета от 5 до 7 клас откри зам.-кметът на община Разград Елка Неделчева. В спортна зала „Абритус“ ще се провеждат баскетболните мачове. Срещите по волейбол са във физкултурния салон на Езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“. Според предварителната програма, срещите продължават цял ден..

публикувано на 06.06.24 в 09:05