Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Опен Шумен" през юли

3
Снимка: СКШ "Шумен"

Шумен очаква шахматисти от цял свят това лято за най-големия международен турнир в България

Международният турнир по ускорен шах и блиц "Опен Шумен", организиран от Спортния клуб по шахмат „Шумен"  за поредна година ще привлече шахматисти от цял свят в „Арена Шумен", където в периода 26-28 юли ще се проведе едно от най- престижните за България шахматни състезания.

Миналата година "Опен Шумен" събра на едно място 199 спортисти от различни кътчета на света (България, Канада, Франция, Германия, Гърция, Индия, Италия, Либия, Северна Македония, Румъния, Турция и Украйна), за да премерят сили в рамките на най-големия турнир по ускорен шах и блиц, който се организира в страната.

Наградният фонд тази година е общо 20 000 лева.
За тазгодишното издание на турнира вече има записани над 70 участници, сред които представители на България, Северна Македония, Украйна, Русия, Италия, САЩ и Индия, а организаторите от Спортния клуб по шахмат „Шумен"  споделят, че очакват тази година състезанието да бъде още по-динамично и оспорвано и се подготвят за голямото събитие ежедневно.

"Нашата визия е да превърнем Шумен в шахматна столица на България. Смятам, че този турнир е сериозен атестат за мястото на града и на Спортен клуб по шахмат "Шумен" в шахматната игра в България" – коментира председателят на СКШ "Шумен" Илиян Хараланов.

По публикацията работи: Росица Арабаджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев напусна Лудогорец

Георги Дерменджиев вече не е треньор на Лудогорец, съобщава Мач Телеграф. Раздялата с опитния специалист се е случила след тежката загуба от Карабах с 2:7. Вчерашната тренировка на "орлите" е била водена от Захари Сираков.  В заниманието се е включил националът Георги Русев. Сираков, който е начело на втория тим на Лудогорец, ще води българския..

публикувано на 15.08.24 в 12:09
Лудогорец

Лудгорец с ново попълнение

Лудогорец привлече национал от Швейцария. Тринадесеткратните шампиони привлякоха под наем българския национал Георги Русев. Крилото идва от швейцарския Сион, с който през пролетта постигна промоция в елитната Супер Лига. В договора между страните има и опция за закупуването на Русев след изтичане на наема.  Националът, който в България игра за..

публикувано на 15.08.24 в 09:43

Първи трансфер за новия сезон

Първо ново попълнение за баскетболния „Шумен“. Клубът си осигури услугите на Отис Айекеполор, който през сезон 2021/2022 година играеше за друг български отбор – „Черноморец“ (Бургас).  28-годишният баскетболист от нигерийски произход е роден в Канада. Състезавал се е за отбори от родината си и от Франция, Португалия, Саудитска Арабия, Ливан,..

публикувано на 14.08.24 в 09:24

Сбогуване с ШЛ след разгром

„Лудогорец“   отпадна от Шампионската лига след разгромна домакинска загуба от „Карабах“ с 2:7 в среща реванш от третия предварителен кръг на турнира. Двубоят се игра в Разград. Първенецът на Азербайджан поведе в резултата, тимът на Георги Дерменджиев направи пълен обрат с две попадения на Квадво Дуа, но в добавеното време на първата част..

публикувано на 14.08.24 в 09:20

Лудогорец посреща Карабах

Отборът на Лудогорец посреща състава на Карабах от Азербайджан в мач-реванш от квалификациите на Шампионска лига на Европа по футбол.  Срещата е в Разград е днес от 21:00 часа и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио.  Миналата седмица в първия мач между българския и азербайджанския шампион Лудогорец..

публикувано на 13.08.24 в 11:00

Лудогорец започва продажба на билети за мача с Карабах

"Лудогорец" съобщава на своите фенове, че днес, на 8 август, започва свободната продажба на билети за домакинството от III-ия предварителен кръг на Шампионската лига срещу "Карабах" (Азербайджан). Билети ще могат да се купят и онлайн на адрес: https://tickets.ludogorets.com . От Клуба на орлите напомнят, че е в ажно  онлайн билетите да бъдат..

публикувано на 08.08.24 в 07:46

Водомоторен спорт край Ряхово

Вторият кръг на Националния шампионат по водомоторен спорт ще се проведе на 17 и 18 август по река Дунав при с. Ряхово, община Сливо поле.  В първия ден от надпреварата стартът ще бъде даден от 13:00 ч., а на 18 август – от 10:00 ч.  Това съобщават в социалните мрежи организаторите от Българската федерация по водомоторни спортове.

публикувано на 07.08.24 в 09:08