Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца върнаха загубен портфейл

Снимка: ОДМВР Силистра

Петокласниците Пресиян Колев и Станимир Ламбев от СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Силистра получиха днес благодарствени адреси от полицията за достойна постъпка. Началникът на Районното управление главен инспектор Траян Петров лично посети училището, за да поздрави и похвали децата за проявеното благородство.

Вчера в градинка в района на учебното заведение децата намерили мъжки портфейл с пари и документи и веднага го предали в полицията. Оттам успели да се свържат със собственика – възрастен човек, и да върнат изгубената вещ.

С думи на благодарност към момчетата се обърна и директорът на СУ „Н. Й. Вапцаров“ Калоян Нейков.


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Освещават училищни знамена

За първи път в Силистра ще се проведе масово освещаване на знамената на образователните институции. Ритуалът ще предшества празничното шествие по случай 24 май. Най-старо е знамето на днешната Природоматематическа гимназия в града, което е подарено на училището през 1941 година – в първата свободна учебна година след края на румънската окупация...

публикувано на 23.05.24 в 13:06

ОУ „Христо Смирненски“ - победител

Отборът на Основното училище „Христо Смирненски“ в Дулово е победител в областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес на стадион „Луи Айер“ в Силистра. Втори останаха младите огнеборци от Основното училище „Св.Климент Охридски“ – с. Иширково, а на трето място се класираха представителите на Средното училище „Йордан Йовков” в Тутракан...

публикувано на 22.05.24 в 12:05

"Сребърна" на фокус

Екоинспекцията в Русе ще отбележи 32-годишнината от създаването на мрежата от защитени зони Натура 2000 в Европейския съюз с участие в инициативата BioBlitz. Проявата е на Европейската комисия в партньорство с платформата за регистриране на наблюдения на всички видове диви животни, растения и гъби  - Observation.org.  На фокус през 2024 г. е..

публикувано на 20.05.24 в 13:50

Мъж е убит след побой

37-годишен е задържан за убийство и грабеж. Това съобщават от силистренската полиция. На 19 май около 08:30 часа бил получен сигнал за намерен на улицата близо до дома му в село Зафирово 52-годишен мъж в безпомощно състояние. Пристигналият незабавно на адреса полицейски екип установил, че мъжът е мъртъв, а по тялото му има множество следи от..

публикувано на 20.05.24 в 11:10
Снимка: Рени Петрова, srebarnalake.com

Флората и фауната в „Сребърна“

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе ще отбележи 32-рата годишнина от създаването на мрежата от защитени зони „Натура 2000“ с участие в инициативата BioBlitz. Проявата е на Европейската комисия в партньорство с платформата за нестопанска цел observation.org .  На фокус през тази година е защитената зона „Сребърна“. От днес до 26..

публикувано на 18.05.24 в 11:05

Помощ по въздуха до края на май

До края на май се очакват първите полети на медицинския хеликоптер по системата ХЕМС, съобщи в Силистра служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. Днес е бил извършен първият тренировъчен полет с медицински екипи и съответното оборудване. До края на месеца трябва медицинските екипи да получат и своя лиценз, след проведено обучение...

публикувано на 17.05.24 в 18:05
Община Главиница

4 милиона за Главиница

Договорени са четири проекта в община Главиница, които ще бъдат финансирани от държавния бюджет. Общата им стойност е 4 милиона лева. Договорите са връчени на кмета Неждет Джевдет от служебния министър Виолета Коритарова.  Два от проектите са свързани с водоснабдяването. Единият от тях трябва да реши дългосрочно проблема с редовно подаване на вода..

публикувано на 17.05.24 в 09:12