Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейски шеф на среща

Снимка: ОДМВР Шумен

Началникът на полицейското управление в Нови пазар гл. инсп Веселин Райнов се срещна с жителите на село Мировци. 

Проведена е беседа за превенция на телефонните измами, местните жители са запознати с последните сценарии, ползвани от измамниците. Всички са получили информационни листовки с описани стъпки за действия при получаване на обаждания от непознати, които искат пари по телефона по различни поводи. 

Жителите изразиха задоволство от работата на полицейския служител, който обслужва района.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поход до манастира

Поход до скалния манастир над село Хан Крум организира Дирекцията на Природния парк „Шуменско плато“ днес. Инициативата е по повод 28 май – Ден на парковете в България. Походът започва от 10:00 часа, а сборният пункт е Летния информационен център на паркинга до паметника „Създатели на българската държава“. Преходът е с продължителност около 3..

публикувано на 26.05.24 в 09:07
Паметникът на Панайот Волов

Шествие с факли за героя

Факелно шествие по повод 148-а годишнина от избухването на Априлското въстание и 148-а годишнина от гибелта на Апостола на свободата от Шумен Панайот Волов, организират общината и Националното дружество „Традиция“. Шествието тръгва в 20:00 часа от къщата музей „Панайот Волов“ и ще продължи до паметника на героя на площад „Оборище“, където ще бъдат..

публикувано на 26.05.24 в 09:40

Балове без инциденти

Абитуриентските тържества в Шумен преминаха без инциденти, съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. Полицейски служители от сектор "Пътна полиция" и Районното управление - Шумен се погрижиха за опазване на обществения ред и сигурност и контрол на пътното движение по време на двата празнични дни - 24 и 25 май.  Въпреки интензивното..

публикувано на 26.05.24 в 08:22

Къщичка за книги

Къщичка за книги бе поставена в Нови пазар в навечерието на 24 май. Тя е монтирана пред сградата на общината.  Инициативата е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.  Идеята е всеки гражданин да има достъп до книга, която може да си вземе, да прочете и да върне отново в къщичката. Целта е да се..

публикувано на 23.05.24 в 16:36

Шумен търси компенсации

Финансови претенции към фирмите, ремонтирали ул. „Университетска“, предявява община Шумен, тъй като улицата е още в гаранционен срок, но се нуждае отново от ремонт на канализацията.  „Водим усилени действия, за да докажем некачествено изпълнение. Затова се заснема действителното състояние на канализацията, за да можем до 6 юни, когато е крайният..

публикувано на 23.05.24 в 15:45

Туристически поход в Шумен

Поход до скалния манастир над село Хан Крум организира Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ на 26 май - неделя. Той  ще започне от 10:00 часа, а сборният пункт е Летният информационен център на ДПП „Шуменско плато“, който се намира на паркинга до паметник „Създатели на българската държава“.  Преходът е с продължителност около 3 часа с почивките, като..

публикувано на 23.05.24 в 14:50

Малки футболисти в надпревара

Учениците от II ОУ „Д-р Петър Берон“ спечелиха първия турнир по футбол за Купата на кмета на община Шумен проф. Христо Христов.  Във финала във възрастовата група 5 – 7 клас младите спортисти победиха възпитаниците на Средното училище „Сава Доброплодни“. На трето място се наредиха учениците от СУ „Йоан Екзарх Български“.  Най-добър реализатор..

публикувано на 23.05.24 в 14:26