Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пъстрият свят на Ани

7
Снимка: Личен архив

Рисунките на 6-годишната Анастасия Миленова са произведения на изкуството. С илюстрациите си малката Ани ни прави свидетели на нейния голям вътрешен свят.  

Малко преди Великден тя дари косата си за направата на перуки за онкоболни деца. Тогава научихме за нейното голямо, благородно сърце, а днес научаваме за нейния огромен талант. 

Когато порасне, възпитаничката на ДГ „Космонавт“ иска да стане  „пудожник“, без да съзнава, че вече е художник.

Чуйте историята на Ани в репортажа на Стефка Савова.БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Историите зад „Лицата на Шумен“

Хиляди реакции в социалната мрежа предизвика албума „Лицата на Шумен“ на фотографа Надя Кънева. В 50 кадъра тя показа 54-ма от най-успелите шуменци. За две седмици Надя е снимала успели спортисти, ученици, музиканти, творци, бизнесмени, военен ветеран и трима почетни граждани на Шумен. Всички снимки са описани грижливо и дават подробна информация..

публикувано на 26.05.24 в 09:00
Вяра Багрянова и Габриела Славковска

Трудно е да си отличник

Отличник на випуска се става с много труд и усилия, това разказа Вяра Багрянова. Тя е първенецът на Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“. Вяра успява да задмине останалите отличници в училището с извънкласни дейности. Тя участва в клуба по реч и дебати на английски език. Била е лидер на отбора и треньор. Вяра е убедена, че в..

публикувано на 24.05.24 в 12:21

Учителко, целувам ти ръка

С решение на Общинския съвет с престижното звание „Почетен гражданин на гр. Исперих" бяха удостоени бившият кмет на община Исперих Адил Решидов и дългогодишната учителка по български език и литература Мара Алкушева.  Повече от 55 години г-жа Алкушева практикува професията си, за която говори с вълнение и любов, защото за нея учителството е живот...

публикувано на 23.05.24 в 16:04

С обич към буквите

24 май е един от най-светлите български национални празници. На този ден, в който честваме българската просвета и култура и славянската писменост, почитаме и делото на светите братя Кирил и Методий. Учим децата си от много малки да знаят, че писмеността е една от най-значимите ценности за всеки един народ. Да можеш да четеш и пишеш, да се развиваш и..

публикувано на 24.05.24 в 09:00

Кампания за църквата в Златна нива

Културно-историческата ценност на село Златна нива - православния храм "Света Параскева", се нуждае от ремонт. Кметът на селото Ивайло Пенев обяви дарителска акция за набиране на средства за храма. Каспичанското село Златна нива се намира на 4 км северазападно от първопрестолния град Плиска. То е сред живите села с над 500 жители, но местните..

публикувано на 22.05.24 в 15:39

За грамотността

Платформата за Български езикови ресурси онлайн БЕРОН беше представена преди дни в Българската академия на науките. В дигитализираната версия на Официалния правописен речник на българския език думите са озвучени с правилното им произношение.  Добавена е богата информация за граматичните особености на думите, за дублетите и омонимите в книжовния език...

публикувано на 24.05.24 в 10:00

Ало, такси!

Таксиметрови шофьори искат увеличение на местата, където да спират, за да изчакват клиенти. Въпреки че на много места в града има обозначени със знаци пиаци, там изчакват повече автомобили, отколкото са разрешени. Друг проблем е, че на обозначените за таксита места спират и частни автомобили. Полицията няма право да ги санкционира, а водачите на..

публикувано на 22.05.24 в 08:19