Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми с въпросителни

7
Снимка: Радио Шумен

Безпокойството, породено от преминаването на земеделски машини през главната улица на село Панайот Волов, проблеми с косенето на тревните площи, почистването на тротоарите в село Вехтово и паркирането около шуменско кафене. Това бяха въпросите, с които днес жителите на Шумен и населените места в общината се обърнаха към кмета на Шумен проф. Христо Христов. 

Тежка селскостопанска техника руши главния път на село Панайот Волов, а калта, която пада от гумите на машините, замърсява и впоследствие запрашава домовете на хората. По този случай ще бъде направена проверка, на база резултатите ще се търсят възможни решения. 

В село Вехтово се коси само около главната улица, а местният кмет твърди, че малките улици не са ангажимент на кметството. Михаил Димитров – жител на Вехтово, помоли кмета на Шумен да разясни кой трябва да коси в страничните улици – жителите на населеното място, или служители на кметството. 

Зам. кметът по строителство и екология арх. Николай Симеонов заяви, че има служител, има и външна фирма, която да помага в малките населени места. 

Казусът с паркирането и шума от автомобили около кафене в близост до кръговото кръстовище на улиците „Петра“ и „Вл. въстание“ се оказа с дълга предистория. Валери Иванов многократно е подавал жалби и сигнали до полицията, областната управа и общинската администрация. Той твърди, че умишлено не се обръща внимание на поставения от него проблем. Основните обвинения на Валери Иванов са както към собствениците на кафенето, чиито клиенти създават шум, така и към Владимир Събев – старши експерт "Транспорт, логистика и знаково стопанство" в община Шумен. Владимир Събев беше повикан от кмета проф. Христов, за да разясни ситуацията. Той беше категоричен, че е направено всичко, което е по силите на общинската администрация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Първо място за "Алкомет" АД

В периода от 12 до 16 юни 2024 г. в Тетевен се проведе XI-ата Национална спартакиада на металоработниците, събирайки най-големите металургични предприятия в България. „Алкомет“ АД се отличи, завоювайки общо 13 купи и с това постигна първо място в комплексното класиране със 143 точки. Второ място зае КЦМ - Пловдив, а трето място остана за "Стомана"..

публикувано на 17.06.24 в 16:39

Нов облик за ученическия стадион

За финансиране по програма на УЕФА ще се бори община Шумен. С 950 000 лв. (без ДДС) трябва да бъде поставена изкуствена настилка и инсталирано ново осветление на ученическия стадион „Цоньо Василев“ в града. За целта общинските съветници трябва да позволят на Българския футболен съюз да ползва съоръжението за 20 години, обясни зам.-кметът Николай..

публикувано на 17.06.24 в 16:21

"Възраждане" за изборите

Партия „Възраждане“ расте, усилено разбиваме статуквото в община Шумен и областта. Така обобщи представянето си на парламентарния вот Веселин Вешев, който е избран за депутат от Шуменския избирателен район. Той подчерта, че в две общини „Възраждане“ са втори – в Смядово и Каспичан, а в Шумен ги делят по-малко от 1000 гласа от..

публикувано на 17.06.24 в 16:10

Баскетболисти тръгват за Макао

Баскетболният отбор на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ се срещна с кмета на община Шумен проф. Христо Христов. Поводът е участието на момчетата на Световните ученически игри в Макао от 23 юни до 3 юли. За да има шанс тимът да пътува до Китай, беше организирана благотворителна акция за набиране на нужните средства,..

публикувано на 17.06.24 в 13:13

Джебчийки шетат в магазините

Джебчийка отмъкна портмоне с 940 лева в магазин в Шумен, съобщават от полицията. Сигналът е подаден от потърпевшата - 25-годишна жена от Върбица. Малко след 16:30 часа в петъчния ден тя посетила търговски обект на бул. “Симеон Велики“ в Шумен. Там установила, че от чантата й е откраднато дамското портмоне с парите. За извършената кражба е..

публикувано на 17.06.24 в 11:55

Иззеха колата на пиян водач

Полицията иззе автомобил "Рено Трафик" от пиян водач вчера, съобщават от шуменската полиция. Около 11:20 часа на 16 юни екип на пътна полиция спрял за проверка в село Ясенково 35-годишния водач. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,39 промила. Автомобилът бил иззет с протокол за доброволно предаване.  Мъжът бил задържан..

публикувано на 17.06.24 в 11:39

Челен сблъсък на пътя

53-годишен велосипедист от Велики Преслав е пострадал при пътен инцидент снощи. Мъжът е настанен в шуменската болница, съобщават от полицията.  Сигналът за произшествието постъпил около 21:10 часа на 16 юни. Съобщено било за инцидент между водач на велосипед "Ямаха" и водач на лек автомобил ВАЗ във Велики Преслав.  Велосипедистът, 53-годишен..

публикувано на 17.06.24 в 11:30