Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Разградско по-активни

Снимка: Радио Шумен

В Разградска област избирателната активност към 16:00 ч. в изборите за народни преставители е 21.3%. докато През миналата година на изборите за Народно събрание към 16 ч. са гласували 25.81% от жителите на Разградска област с право на глас.

В днешните избори за Европарламент до урните в Лудогорието са отишли е близо 25% от хората с право на глас. За сравнение, на предишните избори за Европарламент през 2019 г. избирателната активност в Разградско е била около 30 на сто, но към 17:30 ч..



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Крадец под стража

Районният съд в Разград уважи искане на прокуратурата за „задържане под стража“ и остави в ареста мъж, обвинен за кражба на златни накити за около 8000 лева.  Обвиняемият е 53-годишен мъж, който е добре известен на органите на реда. Той е многократно осъждан за различни престъпления.  Мярката за неотклонение, наложена от Разградския районен съд,..

публикувано на 22.07.24 в 14:08

Постоянен арест за трафик на хора

Най-тежката мярка за неотклонение спрямо 42-годишен мъж, обвиняем за общо 11 престъпления, поиска Районната прокуратура в Разград, съобщава БТА.  Искането бе уважено като основателно от Районния съд и мъжът бе оставен в ареста, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.  Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за трафик на хора,..

публикувано на 22.07.24 в 12:39

Кралица на панаира

16–годишната грузинка Нини Магхрадзе е новата кралица на Панаира на киселото мляко в Разград. Първа нейна подгласничка е Пия Родригез от Уругвай. Втората подгласничка е Моника Микова от Разград. Поощрителна награда - захарно петле, подготвено специално от Исмаил Алишев - представител на търговците и част от журито, получи Мария Митуага от Румъния...

публикувано на 22.07.24 в 08:40

Панаирът започва

Започва 22-рото издание на Панаира на киселото мляко и на Фестивала на народните традиции и занаяти в Разград. Откриването е от 18,30 ч. на площад „Независимост“ пред Общинския културен център. 30 минути по-късно е конкурсът „Кралица на Панаира“, като изборът ще е между участнички в танцовите състави, които ще се изявяват във вечерните концерти. Във..

публикувано на 21.07.24 в 13:20

Нова цветна фигура в Разград

Нова цветна фигура добави Общинско предприятие „Паркстрой“ към градската украса на Разград. Тя е с формата на чаша с чинийка под нея и е инсталирана между Съдебната палата и Лъвов мост. Общо 600 стръкчета цветя са засадени в изработената от работниците на „Паркстрой“ конструкция. Цветната чаша е висока 120 см.  Идеята бе реализирана в навечерието..

публикувано на 19.07.24 в 12:08

Киченица пее и танцува

С изцяло асфалтирани улици и нов облик посреща празника си разградското село Киченица. Населеното място очаква гости от близо и далеч за селищния празник на 20 юли, който ще премине под наслов „Киченица пее и танцува“, съобщи за БТА кметът на селото Юзджан Рамаданов.  „За разлика от почти всички други села, в Киченица няма проблем с пътната..

публикувано на 19.07.24 в 09:55

Вилната зона без вода

От четири дни в част от вилната зона на Разград няма вода, а от водното дружество не предоставят информация за причините и за това докога ще продължи проблемът. Това заявиха пред кмета на Разград Добрин Добрев живеещи в местността "Арменски лозя".  Заради засушаването има недостиг на вода от собствените водоизточници, това е казал управителят на..

публикувано на 19.07.24 в 08:18