Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дълга нощ в "Арена Шумен"

8
Снимка: Радио Шумен

Бави се процесът по предаване на изборните книжа в "Арена Шумен". Там секционните избирателни комисии от областта отчитат резултатите от изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Обработени са 54% от протоколите. Чакащите цяла нощ представители на избирателните комисии винят Централната избирателна комисия за сложните протоколи, лошата организация и бавното обработване на данните.


„Не забелязах много ядосани хора, имаше по-скоро изморени хора, които с нетърпение чакаха да им дойде редът. Но всеки имаше грешки, което удължи процеса“, обясни член на изборна секция в Шумен, който чака от 1:00 ч. през нощта да предаде изборните книжа.


„Имаше заспали хора по столове, по земята, много тежки избори бяха“, добави друг.

Какъв беше изборният ден и защо се бави процесът по обработване на протоколите в щаба на Районната избирателна комисия, чуйте в репортажа на Стоян Стоянов.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

На гости в Каолиновско

След празничната молитва в джамията на днешният Курбан Байрам вярващите се събират около трапезата и празнуват. Всеки, който има възможност, е заклал животно в знак на благодарност към Аллах.  Много домакинства в Североизтока тази година ще нарушат традицията и няма да заколят животно – някои заради липсата на финансови възможности, а други заради..

публикувано на 16.06.24 в 11:00
Яница и Иван Бобчеви

Сватбен ден с кауза

Младоженците Яница и Иван Бобчеви подариха една положителна и вдъхновяваща история. Двамата са заедно от шест години, а от близо седмица са вече съпруг и съпруга. При подготовката на сватбата им се ражда идеята да се откажат от цветя в най-хубавия ден и да дарят тези средства за нещо полезно за Велики Преслав.  И двамата са били и преди доброволци в..

публикувано на 14.06.24 в 10:48

Панагюрското съкровище в Садина

В поповското село Садина гостува Панагюрското златно съкровище.  В  неделя, 16 юни, то ще бъде изложено от 10:00 до 14:00 часа в Капанския етнографски комп лекс в селото. Не знаем колко пъти и дали подобна ценност е била излагана в малко селище, но това се случва и хората очакват с нескрито вълнение да видят златното съкровище, чийто гастрол в..

публикувано на 14.06.24 в 09:33

Започва кампания "Прегърни ме"

Кампания за приемни родители организира община Шумен. Интерес към приемната грижа през годините е имало от различни хора, както от пенсионери, така и от по-млади. Хора, които отварят сърцата и домовете си за деца в нужда, давайки им подкрепа, сигурност и уют.  Преди години Шумен е сред първенците по извеждане на деца от социалните институции, но..

публикувано на 14.06.24 в 08:27

Осем дни безводие в Тъкач

От няколко месеца жителите на каолиновското село Тъкач са с нарушено водоподаване, а от 8 дни са без капка вода – нито в светлата, нито в тъмната част на денонощието. За това сигнализираха жители на населеното място. През последните седмици има много повредени електроуреди, перални и бойлери. Хората плащат за вода, която не са изразходвали, разказват..

публикувано на 13.06.24 в 15:32

Абитуриенти се разделят с хора

Традиционният годишен концерт на хор "Свети Георги Победоносец" при Общинския младежки дом в Русе ще бъде изнесен днес. С концерта завършва творческият сезон за музикантите и певците от хора, защото плановете са следващият да започне по-рано, още в началото на септември.  Какво са включили в програмата на концерта, за раздялата с абитуриентите и за..

публикувано на 13.06.24 в 11:21
Община Попово

Модерна кухня за патронажа

Ново оборудване ще получи Домашният социален патронаж към община Попово. От обновяването на материалната база за приготвяне на храна ще се възползват стотици жители на територията на общината. Новото обзавеждане за Домашния социален патронаж се осъществява по проект, като община Попово има договор за съвместна дейност с Фонд „Социална..

публикувано на 13.06.24 в 08:21