Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промяна в движението

4
Снимка: Областна управа Русе

Нова организация на Дунав мост при Русе е въведена от днес до събота, 15 юни. Тя се налага заради извършването на авариен ремонт на настилката на съоръжението. 

На място със ситуацията се запозна заместник областният управител на русенска област Георги Георгиев. Той поиска от фирмата изпълнител и държавните структури да бъдат предприети ефективни действия, за да не се утежнява трафикът и да не се затруднява преминаването на туристи и тежкотоварни автомобили.

При натрупване на изчакващи леки автомобили, те ще преминават при облекчени проверки от граничните власти. Според заместник областния управител приоритетно трябва да се работи върху възможността шофьорите да плащат онлайн таксата за преминаване през моста.

За изкърпването на настилката поетапно се затварят малки участъци, по които се извършват дейности и в двете ленти, като трафикът се пренасочва в свободната лента. Дейностите започнаха днес сутринта в платното в посока Гюргево и се предвижда да се извършват само в светлата част на денонощието. 

През нощта няма да има ограничения за преминаване през съоръжението. Трафикът се регулира от пътни знаци.

По публикацията работи: Доротея Генчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Русе след бурята

Обстановката в Русенско се нормализира след проливните дъждове и силната гръмотевична буря от четвъртък вечер, съобщават от областната администрация. Вече няма населени места без ток, вода или телекомуникации. Най-потърпевши от влошената метеорологична обстановка бяха в община Иваново. Там повече от няколко часа частично без ток бяха самото село..

публикувано на 15.06.24 в 08:29

Признание за митрополит Наум

Русенският митрополит Наум е удостоен със званието „Почетен гражданин на Русе“. Това стана по време на тържествената церемония, открита от председателя на Общинския съвет в Русе акад. Христо Белоев.   Вносителят на предложението е кметът на общината Пенчо Милков. Почетното звание бе присъдено с решение на Общинския съвет на сесия в края на май...

публикувано на 14.06.24 в 14:36

Завърши аварийният ремонт

Завърши аварийният ремонт на настилката на Дунав мост при Русе. Движението по съоръжението е възстановено и се осъществява без ограничения. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).    Оттам информират още, че фирмата изпълнител е приключила предвидените дейности по-бързо от предвидения срок. Ремонтните дейности бяха необходими,..

публикувано на 14.06.24 в 14:13

И в Русе разчистват след бурята

С над 70 служители, автовишки и товарна техника общинските предприятие „Паркстрой“ и „Комунални дейности“ действат по десетките сигнали за паднали дървета и клони след снощната буря в Русе.  Фирма „Нелсен чистота“ е активирала всички 160 служители и цялата налична техника, като мобилни групи почистват и уличните шахти в Русе от паднали листа и наноси...

публикувано на 14.06.24 в 14:05

Училища предлагат обучение

Втори ден продължава 23-ото издание на „Панорама на средното образование“, което се провежда в Русе на алеята пред хотел „Дунав“ в Русе.  Форумът се организира от община Русе съвместно с Регионалното управление на образованието. Целта е да бъдат информирани хората за възможностите за обучение в русенските средни училища и професионални гимназии.  В..

публикувано на 14.06.24 в 08:47

Ремонтират Дунав мост

Продължава новата организация на движение на Дунав мост при Русе. Тя се налага заради авариен ремонт на настилката на съоръжението. При натрупване на изчакващи леки автомобили, те ще преминават при облекчени проверки от граничните власти.  Според заместник областния управител на област Русе Георги Георгиев, приоритетно трябва да се работи върху..

публикувано на 14.06.24 в 08:42
Американският астронавт Андрю Морган

Девет деца на космически лагер

9 ученици от Русе ще участват в космическия лагер в турския град Измир. Те са възпитаници на различни училища в дунавския град. Двама от тях - Константин Исаев и Никола Добрев, ще се включат безплатно в програмата, след като получиха пълна стипендия, осигурена от община Русе и Центъра за творческо обучение. Те бяха определени от национално жури за..

публикувано на 13.06.24 в 09:02