Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС-Силистра застава зад Доган

Снимка: dps.bg

Областният съвет на ДПС – Силистра подкрепя единството в партията и застава зад решението на почетния председател на ДПС г-н Ахмед Доган.

Декларацията е подписана както от областната и общински структури, така и от кметове и председатели на Общински съвети по места, издигнати от ДПС.

Бивши политически фигури съобщават, че членове на Движението са разтревожени от случващото се.

Тези процеси не са характерни за Движението за права и свободи, коментира Орхан Мемиш, депутат в 7-ото Велико Народно събрание, който е бил за известно време и началник на кабинета на Ахмед Доган. Баща е на народния представител в 50-ото НС Левент Мемиш, един от гласувалите "против":

"Г-н Доган, както знаете, освен, че е почетен председател пожизнено, е с абсолютно всички функции, които си е имал навремето. Така че сега в момента той назначава, обърнете внимание. А тези, че са някакви, които се обявяват за председатели, те трябва да се съобразяват. Няма нещо опасно, обаче има нещо много тревожно. Хората казват - да взимаме ли лопатите, да идват. С една дума - много са тревожни нещата", каза той.

Орхан Мемиш заяви още, че никога не е допускал, че нещо такова може да се случи в Движението за права и свободи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново дрогиран на пътя

29-годишен е задържан, след като е установен да шофира под въздействие на канабис, а у него е открита същата дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Мъжът с лек автомобил "Фолксваген" бил спрян за проверка от полицейски служители вчера около 20:50 часа в Дулово и тестван с техническо средство. При обиск у него били открити 11.67 грама..

публикувано на 05.07.24 в 11:01

120 на преглед за туберкулоза

Повече от 120 души са били прегледани по време на Седмицата на отворените врати за скрининг на риска от туберкулоза в Силистра. Това съобщи за БТА д-р Светлозара Стоянова от местната Регионална здравна инспекция (РЗИ).  По думите ѝ, са открити един случай на туберкулоза и два случая на латентна туберкулозна инфекция, като заразените са започнали..

публикувано на 05.07.24 в 09:43

Отличие за добра служба

Директорът на Областната дирекция на МВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков е награден от министъра на вътрешните работи с „Почетен знак – II степен".  Наградата е за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения и във връзка с празника на служителите в МВР - 5..

публикувано на 04.07.24 в 12:11

Къща изгоря призори

Къща изгоря в Силистра. Пожарът е възникнал около 04:35 часа днес, съобщават от полицията. Според първоначалната информация късо съединение е причина за лумването на пожара, който се е прехвърлил и върху съседен склад за строителни материали.  Огнеборци с два противопожарни автомобила на пожарната служба в Силистра са потушили огъня и са успели..

публикувано на 02.07.24 в 10:42

Деца с послания

С традиционно дефиле започна 26-ото издание на Международния детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство“ (1-3 юли). Във фестивала участват силистренски състави и гости от Румъния, Украйна, Сърбия, Полша и Грузия. Днес е втората фестивална вечер, а в сряда празникът на танците ще бъде закрит,..

публикувано на 02.07.24 в 09:31

Нов асфалт в Силистренско

Започна изпълнението на проекта „Основен ремонт на път Професор Иширково – Йорданово –Силистра“. Това съобщи кметът на общината Александър Сабанов. В проекта е заложена и подмяна на прилежащите съоръжения.  Пътят е основна артерия, свързваща селата в две общини. Асфалтирането му ще осигури безопасно придвижване на живущите, работещите и учениците до..

публикувано на 02.07.24 в 08:22

Сребро за полицай каратист

Силистренският полицай Даниел Пехливанов е завоювал сребърен медал на Националния турнир „Купа България“ по полицейска лична защита и карате за служители на МВР. С отлична техника и силен дух той се е класирал втори в дисциплината „Карате кумите“,   категория до 75 кг, отстъпвайки единствено на курсант от Академията на МВР. Около 60 спортисти са..

публикувано на 01.07.24 в 11:37