Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нав асфалт в Тутракан

4
Снимка: Община Тутракан

Приключиха текущи ремонти по улиците в Тутракан на ул. „Силистра“ (паркинга на автогарата),  ул. „Шар планина“, ул. „Вежен“, ул. “Георги Бенковски“, ул. „Иван Габровски“, ул. „Васил Левски“, ул. „Трансмариска“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Сливница“, ул. „Ана Вентура“, ул. „Дон“, ул. „Руен“, ул. „Марица“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Васил Априлов“, ул. „Вит“, ул. „ Петко Славейков“, ул. „Искър“, ул. „Радецки“ и ул. „Ангел Кънчев“. 

На ул. „Трепетлика“ е положен несортиран трошен камък, като  основа за бъдещо асфалтиране.

Започват и ремонтни дейности на улици по селата Белица, Старо село, Цар Самуил, Бреница, Сяново, Варненци, Нова Черна, Преславци, Шуменци, Пожарево, както и на общински пътища между с. Пожарево – с. Дунавец/ и пътя с. Търновци – с. Антимово.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Главиница

Образованието на фокус

С отчет за дейността си от началото на мандата до юли започна заседанието на Общинския съвет в Главиница.  Образованието беше една от важните теми. Съветниците упълномощиха кмета на общината Неждет Джевдет да внесе мотивирано приложение в Министерството на образованието и науката за включване в списъка на средищните детски градини и училища на..

публикувано на 31.07.24 в 15:19

Дрогирана пострада на пътя

62-годишна е пострадала при катастрофа вчера в Силистра, съобщават от силистренската полиция. Около 15:30 часа жената управлявала лек автомобил „Рено“ по бул. „Велико Търново“, загубила контрол и се ударила в затревена площ край платното. При инцидента е  получила  фрактура на дясната ръка. Тестът за наркотици е отчел употреба на амфетамин, дадена е..

публикувано на 31.07.24 в 09:44

Ремонтират Дом за стари хора

Проектът за основен ремонт и преустройство на Дома за стари хора в Тутракан е е одобрен за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Освен преустройството и поставянето на фотоволтаична инсталация, ще бъде изградена и пристройка към съществуващата сграда.  Предвидените дейности включват още освежаване на съществуващите..

публикувано на 31.07.24 в 09:02
Община Ситово

Приемат план за работа

Заседание на Общинския съвет ще се проведе днес в Ситово Сесията започва от 10:00 часа и на нея ще бъдат гласувани намеренията за работа на съвета да края на годината. Съветниците ще обсъждат промяна по плана за капиталови разходи на общината и годишния план за ползване на дървесина.  На заседанието ще бъде прието включване на групата в с.Любен в..

публикувано на 31.07.24 в 08:35

10 000 лева за Воден

10 000 лева в помощ на семействата, пострадали от пожарите в село Воден, Ямболска област, отпусна Общинският съвет в Дулово. Решението беше взето единодушно на днешното заседание.  Средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка, разкрита от община Болярово. „Суми за справяне с подобни бедствия са заложени в бюджета на Дулово, в специално..

публикувано на 30.07.24 в 15:56

Удар с мотоциклет

17-годишен мотоциклетист и спътничката му са пострадали при пътен инцидент, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра.  Произшествието станало вчера следобед в района на село Царев дол. При движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над мотоциклета и се ударил в бетонен канал край пътя. При удара 16-годишното момиче, което..

публикувано на 30.07.24 в 09:24

Безплатни медицински прегледи

Безплатни акушеро-гинекологични прегледи организира днес - 30 юли, община Главиница. Те ще се провеждат от д-р Лилия Бойчева в мобилен кабинет, разположен пред Народно читалище "Христо Ботев“ в града.  Прегледите ще започнат в 9:00 часа. Целта на инициативата е да се подобри майчиното и детското здравеопазване, както и да се стимулира профилактиката..

публикувано на 30.07.24 в 08:42