Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обучават приемни семейства

Снимка: pixabay.com

Започна обучението на кандидатите за приемни родители в община Шумен, съобщиха от общинската администрация. В него участват четири одобрени семейства.

В края ма месец май общината започна кампания под мотото „Прегърни ме“ с цел набиране на хора, които искат да станат приемни родители. Тя се реализира по проект на Агенцията за социално подпомагане по програмата „Развитие на човешките ресурси“. 

Всички кандидати за приемно семейство ще преминават през базово обучение, в което ще се използват интерактивни методи.


По публикацията работи: Миглена Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар изпепели 100 дка пшеница

100 декара пшеница са изгорели в пожар в житен блок в землището на Смядово. Сигналът е приет около 16:30 часа вчера. Това съобщават от шуменската полиция. На място са изпратени противопожарни екипи от  Велики Преслав и Шумен, на помощ са се притекли и доброволци от Доброволното формирование в Смядово.  По данни на собственика на житния масив,..

публикувано на 09.07.24 в 11:27

Заловиха крадци на пари и злато

Установени и задържани са извършители на две кражби – в Смядово и в село Златна нива. Това съобщават от шуменската полиция. Сигнал за извършена кражба на пари от частен дом в Смядово е приет на 5 юли в следобедните часове. 51-годишна жена съобщила, че от жилището й липсва сумата от 1600 лева и 200 швейцарски франка, които били оставени върху нощно..

публикувано на 09.07.24 в 11:09

Мъж пострада на пътя

71-годишен мъж е пострадал при инцидент на бул. “Велики Преслав“ в Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Произшествието е станало малко след 13:00 часа. 71-годишният мъж се движил с индивидуално електрическо превозно средство в кв. "Дивдядово". При извършване на маневра завой на ляво отнел предимството на водач на лек автомобил "Шкода Октавия“..

публикувано на 09.07.24 в 10:59

Ново осветление в Каспичан

Близо 1 761 000 лева ще получи община Каспичан за въвеждане на енергийно ефективна система за външно изкуствено осветление. Това съобщават от администрацията.  Проектът включва общинския център, Плиска и селата Каспичан, Могила, Кюлевча и Марково.  Те са одобрени, след като е направено енергийно обследване на съществуващите системи за улично..

публикувано на 09.07.24 в 09:14
Росен Карадимов

Министерска визита в Североизтока

Изграждането на индустриален парк в Търговище е една от основните теми, които днес ще бъдат обсъждани на среща между служебния министър на иновациите и растежа Росен Карадимов и кмета на общината Дарин Димитров. На събирането от 13:00 часа ще присъстват и представители на местния бизнес.  По-рано, от 10:00 часа, Министерството на иновациите и растежа..

публикувано на 09.07.24 в 08:31

4000 подписа срещу депутат

Над 4000 членове и симпатизанти на Движението за права и свободи (ДПС) в Търговищка област се обявяват за сваляне доверието от народния представител Джейхан Ибрямов с подписка. Тя се явява в подкрепа на решение, взето от Областния съвет на ДПС - Търговище на 3 юли, с което организацията сне доверие от Ибрямов, съобщиха от структурата в Търговище с..

публикувано на 09.07.24 в 07:51

Отново рухна къщата паметник на културата

За ново срутване на къщата на ул. "Цар Освободител" 125 в Шумен съобщават от полицията. С ъздава се организация за затваряне на движението по участъка. По-късно стана ясно, че улицата е затворена за движение.  Обозначена е със знаци. Радио Шумен припомня, че на 6 юни късно вечерта се срути покривът на опасната къща - паметник на културата...

публикувано на 08.07.24 в 19:39